palpal

Nisam ja, bato je kriv!

Nije majka klela sina što se kockao nego što se vadio! Tako su i pokušaji Nenada Nešića da prebaci odgovornost na svog brata Predraga, kome je napisana nekakva prekršajna prijava, smiješni i tragikomični, podsjećaju me na dječije nestašluke kada djeca kažu „nisam ja, bato je“ u trenutku kada ih roditelji uhvate na djelu! Velika je sramota što policija i MUP Srpske, po političkom nalogu sa vrha,  učestvuju u pokušaju spašavanja redova Rajana Nešića, i što je policija nakon pregleda smimka napisala prekršajnu prijavu njegovom bratu!?

Jasna je namjera da se Nenad Nešić pokuša „oprati“ svaljivanjem odgovornosti na njegovog brata, koji će platiti nekoliko stotina maraka kazne, ali suštinski ništa se neće postići. Predrag Nešić nije kriv i nije počinio prekršaj zbog navodnog nedoličnog ponašanja, jer je prirodno i normalno da se veseli rođenju bratića, a jedini problem je u činjenici da se braća razbacuju novcem koji su stekli na čudan i sumnjiv način.

Da je Nešić nervozan i uplašen za funkciju nakon što su njegovi drugari sa žurke objavili video snimke bahatog razbacivanja i šutiranja novca, pokazuju i prijetnje i uvrede koje mi je uputio izvjesni policajac Veljović iz Foče, koji je učenik famozne žurke, i dao je sebi za pravo da mi prijeti jer mu se ne sviđa moj rad i pisanje. Čim ukažeš na bahatost, kriminal i zloupotrebe odmah dobiješ etiketu „Alije“, „balije“ ili „Turčina“, pa je sasvim prirodno da me je uzorni i čestiti policajac iz Foče zasuo ovakvim porukama i uvredama, jer je valjda srpski i patriotski bacati silan novac otet od sirotinje i kulučenja radnika. Odavno se ne obazirem na prijetnje i uvrede, niti ih prijavljujem policiji i pravosuđu jer to nema smisla niti bilo kakvog efekta, nikada nijedna ranija prijava nije dala nikakav rezultat, ali ako su principjelni, onda bi pored bata Predraga u MUPU Srpske  trebali pažljivije pogledati snimak, napisati prijavu i svojim pripadnicima koji su bili na nadaleko čuvenoj žurci!

 

Nebojša Vukanov