Никад из црвеног комбија и Службе

Ненад Стевандић у ванредном стању и полицијском часу плива као риба у води. Тешко вријеме и криза поново је прилика да он и слични дођу до изражаја, посебно када га је Додик наградио и именовао за шефа некаквог тима за праћење мјера у спречавању ширења корона вируса

Чим је ступио на нову функцију, Стевандић је почео да пријети, а медији преносе његову невјероватну изјаву како су они тобоже пробудили најбоље у људима, а ако негдје остане и буде пронађено оно најгоре биће ухапшено, изоловано и проведеном правди.

Оваква брутална јавна пријетња грађанима не само да је срамна већ је и недопустива, треба је схватити веома озбиљно, посебно ако је износи неко са великим хипотекама из рата и прошлости, који је у осумњичен да је учествовао у организацији препада током, па чак и убиству Миодрага Шушнице, о чему је јавност детаљно писала, а можда су управо ове афере биле пресудне да га Додик укроти и уцијени.

Стевандић је из црвеног комбија Службе ускочио у црну лимузину, али је увијек остао на висини задатка! Имајући у виду искуства из прошлости, са Стевандићем треба бити јако опрезан, јер је показао да је у ванредном стању спреман на све. Казне блогеру Радовановићу, пријетње министра Лукача да ће написати драконске казне онима који пишу против власти и тобоже тако шире панику, говоре да би власт могла искористити ванредно стање и околности за додатан обрачун и прогон опозиције и неистомишљеника.

 

Небојша Вукановић