palpal

Nije zet dugme

Odavno je poznato da su trebinjski kumovi privatizovali grad Trebinje, sve institucije i javna preduzeća pretvorili u svoju prćiju, i tako stvorili poseban privilegovan stalež, koji čine članovi njihove porodice i Partije. Oni mogu nekažnjeno da rade šta hoće, imaju brojne privilegije, jedni drugima namještaju dobre poslove i tendere, te se tako vremenom stvorila posebna crvena kasta.

 

Gradonačelnik Trebinja prešao je sve do sada viđene granice drskosti i oholosti, jer je privatizovao grad, a najbolji primjer je otimanja i prisvajanja gradskog zemljište preko svoje punice, koja je vesela poslužila samo kao paravan za njegovu bolesnu pohlepu i grube zloupotrebe. Nakon što je u prvom mandatu riješio svoje najbliže iz prvog kruga, sada je prešao u naredni.

Nije zet dugme!  Ćurić dr Mirko namjestio je, uz pomoć kuma Luke, konkurs u „mrskom“ Elektroprenosu BiH, gdje bi uskoro trebao da počne da radi njegov zet iz porodice Grujičić. On trenutno radi kao bravar u Svislajn industriji alata, ali bi trebao uskoro preći i do penzije koju godinu biti bravar u Elektroprenosu BiH, iako već imaju zaposlen veći broj bravara. Formalni konkurs je u toku, ali je sve unaprijed namješteno i samo se čeka da se obave formalnosti. Vrijeme će uskoro pokazati da li su moje insajderske informacije i detalji, o kojima ću tek da pišem, bili tačni.

Ćurić dr Mirko trebao bi izaći u javnost i pojasniti kako on kao gradonačelnik Trebinja ima uticaj na rad Elektroprenosa BiH, kako se lako dogovori podjela plijena i pozicija sa SDA i HDZ? Da li je tačno da je konkurs unaprijed namješten i zašto dijeli građane na one privilegovane iz prvog reda, koji dobijaju unosne naduvane tendere ili imaju dobro plaćene poslove u javnom sektoru a čak i ne moraju da dolaze na posao, i one drugog reda, koji ne mogu dobiti nikakav posao ili u najboljem slučaju kuluče kod privatnika za minimalac?

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće!

 

 

Nebojša Vukanović