Ni kilovat struje Krajišnicima

struja.jpg

Ni kilovat struje Krajišnicima

Rusi su izvojevali velike istorijske pobjede nad Napoleonom i Hitlerom primjenjujući taktiku spržene zemlje, i ne ostavljajući ni zrna žita neprijatelju na teritoriji sa koje su se povlačili. Grad Trebinje pobratimio se sa Zujevom, pa je logično da vlast primjenjuje nešto modifikovaniju varijantu ove taktike kako bi iscrpio i pobijedio republičku vlast. Policija je podigla krivičnu prijavu protiv gradskog menadžera Radoslava Ivankovića zbog krađe električne energije na svom imanju gdje gradi etno-selo, a istražni organi vjerovatno i ne znaju da se radi o velikom planu za rušenje režima. Od dolaska na vlast sva politička koncepcija gradonačelnika bazirana je na priči o odbrani hercegovačkih resursa jer zbog krađe struje u Elektro-krajini HET i Trebinje ostaju bez novčanih sredstava.
SNSD-ovi crni fondovi finansiraju se isisavanjem novaca iz budžeta i javnih preduzeća. Da bi spriječila režim u namjeri da mutnim poslovima obezbijedi sredstva za predstojeću kampanju, gradska vlast u Trebinju primijenila je modifikovanu varijantu taktike spržene zemlje. Naime nosioci vlasti skovali su plan da pokradu sav višak struje koju Hercegovina proizvede a ne može da potroši kako SNSD preko Elektro-krajine ne bi imao šta da ukrade i stavi u svoje džepove. Novci ostaju u Hercegovini jer ništa ne plaćamo i ne trošimo, a sa druge strane ni kilovat struje ne odlazi u crne fondove. Seka Kuzmanović i Željko Kovačević već su bili u panici zbog straha da fondovi misteriozno presuše a da oni ne saznaju gdje je rupa, a sve je pokvarila grupa neupućenih električara.
Konspirativni plan držan je u strogoj tajnosti. Ilegalno je nabavljen električni kabl i postavljen u teško pristupačnom selu Branom Dolu, gradski menadžer odrekao se teško zarađenih novaca koja su investirana u izgradnju etno-sela kako bi se sa mreže skinulo što više električne energije, ali pakleni plan pomrsili su radnici Elektro-hercegovine koji su nakon više upozorenja slučaj prijavili policiji!
Gradska administracija doživjela je novi veliki šamar jer je propao plan sistematskog uništenja političkih protivnika, nije uspio prvi pokušaj jačanja turističkih kapaciteta kroz model privatno-javnog partnertstva, a gradski menadžer ispao je kolateralna šteta. Umjesto da objasne novi skandal koji je samo dan nakon višemilionskog kreditnog zaduženja potresao Trebinje, iz gradske administracije dobili smo besmisleno kvazi lokal-patriotsko saopštenje u kome se kritikuje govor ministra prosvjete u Mostaru kako bi se pažnja skrenula u drugu stranu? Zbog bizarnog skandala Trebinje je ponovo udarna vijest na svim portalima u regionu, a građani su na djelu mogli da saznaju zbog čega se nova lokalna vlast grčevito i gromoglasno bori za kontrolu i upravljanje nad javnim preduzećima u elektro-energetskom sektoru. Ne ko to radi u rukavicama, a neko bi primitivnim štipavicama!
Naši političari imaju problem što ni svim novcima svijeta ne mogu da zasite gladne oči, i što pored miliona u džepovima i nekretninama padaju na sitnicama. Vladika i čelnici države ne mogu se napadati sa džepovima punim oraha, a ako je gradonačelniku iskreno stalo do pravde i borbe protiv korupcije i kriminala onda bi gradskom menadžeru odmah trebao da se zahvali na uspješnoj saradnji. U protivnom već sada bi svima sve trebalo biti jasno.

Nebojša Vukanović