Ни једна ријеч у Ватикану о страдању Срба

Прије одласка на поклоњење папи у Ватикан на Велики петак, Милорад Додик је најавио да ће са папом Фрањом тобоже разговарати о усташким злочинима, страдању Срба и улози католичког клера. Бојећи се реакција јавности, јер је одласком у Ватикан на православни Велики петак послао више него јасну поруку и скинуо маску са лица, Додик је прво скокнуо до Београда по лажни благослов код патријарха Иринеја, који је познат по подршци политичарима на власти, тренутно Вучићу и Додику, њиховом „вађењу“ када су у проблему.

 

У Ватикан је отишла цијела свита, а посебно је изненадила скрушеност и поштовање које је папи исказала Жељка Цвијановић, која је (полу)Хрватица, свој на своме, и на коју је сигурно посебно поносна њена мајка и ујчевина.

Упркос најавама, на састанку није било помена нити ријечи о усташким злочинима, Јасеновцу, страдању Срба и улози католичког клера, али је зато Додик изразио посебну забринутост положајем Хрвата и католика у Босни и Херцеговине, потребом за измјенама Изборног закона, и тако још једном показао чији је човјек и на којем задатку. Додик је то потврдио својим изјавама за АТВ и РТРС, а исто пише и ватиканска штампа.

 

Ваљда је свима сада јасно да је Додик највеће кукавичије јаје које је подметнуто српском народу у последњих неколико деценија, и да његови ментори са запада преко њега изнутра желе да сломију кичму Републици Српској и српском народу са ове стране Дрине.

Облачећи шињел српског националисте и лажно се представљајући у јавности, Додик је успио да обмане грађане и народ, а онда их са повезом на очима хипнотисане доведе на ивицу провалије. Питање је хоћемо ли се у последњим тренуцима освијестити, скинути повез са очију и направити заокрет, или ћемо као народ направити кобни корак и упасти у дубоки понор до ког нас је довела бахата и неодговорна власт.

 

Небојша Вукановић