Ni jedna riječ u Vatikanu o stradanju Srba

Prije odlaska na poklonjenje papi u Vatikan na Veliki petak, Milorad Dodik je najavio da će sa papom Franjom tobože razgovarati o ustaškim zločinima, stradanju Srba i ulozi katoličkog klera. Bojeći se reakcija javnosti, jer je odlaskom u Vatikan na pravoslavni Veliki petak poslao više nego jasnu poruku i skinuo masku sa lica, Dodik je prvo skoknuo do Beograda po lažni blagoslov kod patrijarha Irineja, koji je poznat po podršci političarima na vlasti, trenutno Vučiću i Dodiku, njihovom „vađenju“ kada su u problemu.

 

U Vatikan je otišla cijela svita, a posebno je iznenadila skrušenost i poštovanje koje je papi iskazala Željka Cvijanović, koja je (polu)Hrvatica, svoj na svome, i na koju je sigurno posebno ponosna njena majka i ujčevina.

Uprkos najavama, na sastanku nije bilo pomena niti riječi o ustaškim zločinima, Jasenovcu, stradanju Srba i ulozi katoličkog klera, ali je zato Dodik izrazio posebnu zabrinutost položajem Hrvata i katolika u Bosni i Hercegovine, potrebom za izmjenama Izbornog zakona, i tako još jednom pokazao čiji je čovjek i na kojem zadatku. Dodik je to potvrdio svojim izjavama za ATV i RTRS, a isto piše i vatikanska štampa.

 

Valjda je svima sada jasno da je Dodik najveće kukavičije jaje koje je podmetnuto srpskom narodu u poslednjih nekoliko decenija, i da njegovi mentori sa zapada preko njega iznutra žele da slomiju kičmu Republici Srpskoj i srpskom narodu sa ove strane Drine.

Oblačeći šinjel srpskog nacionaliste i lažno se predstavljajući u javnosti, Dodik je uspio da obmane građane i narod, a onda ih sa povezom na očima hipnotisane dovede na ivicu provalije. Pitanje je hoćemo li se u poslednjim trenucima osvijestiti, skinuti povez sa očiju i napraviti zaokret, ili ćemo kao narod napraviti kobni korak i upasti u duboki ponor do kog nas je dovela bahata i neodgovorna vlast.

 

Nebojša Vukanović