Neviđena bruka SRNE i RTRS-a

Danas je u 85-oj godini života u Beogradu preminuo Predrag Živković Tozovac, poznati pjevač i doajen narodnih pjesama i muzike. Neka je pokoj duši Tozovcu, ali se stidim i osjećam nelagodu kad vidim kako beskrupulozne medijske hijene i ulizice koriste ovakvu vijest i preminule kako bi se neprimjerenim izvještavanjem dodvorili moćnicima i svojim mentorima.

Uz vijest o smrti Tozovca, Novinska agencija SRNA objavila je sliku pokojnog Tozovca sa Dodikom, valjda sa namjerom da ga veliča i prikupi dodatni poen. Kao da je malo što SRNA, RTRS, ATV i ostali svaki dan objave najmanje 10 vijesti prateći lidera SNSD-a u korak, već moraju zloupotrebljavati istinske velikane i pokojne za sramnu kampanju i promociju vlastrodržaca.

Medijske hijene i ulizice idu toliko daleko da uz vijest o smrti Tozovca ističu kako je pokojnik 23.1.2018. godine sreo Dodika u beogradskom restoranu „Madera“ i izrazio želju da se slučajno fotografišu!

Kako znaju novinari SRNE i RTRS-a kada je i kako nastala fotografija, ili im je neko iz Kabineta naručio i poslao šta i kako treba da objave?

Na kraju samo se upitam stide li se medijske hijene i predatori bar po nekada zadnjice kad obraza nemaju?

 

Nebojša Vukanović