Nevesinjci razbili strahovladu, pritisci popustili

Tekst o pritisku i mobingu nad službenicima opštine Nevesinje izazvao je pravu buru u ovoj hercegovačkoj opštini, a mobing nad radnicima i popis sigurnih Ilijin glasova je odmah popustio. Aktivisti SNSD-a koji su prethodnih dana obilazili kancelarije i tražili od radnika da upišu svoj matični i broj lične karte, daju  siguran glas  Iliji Tamindžiji, naprasno su promijenili ponašanje, izvinjavali se i postali vrlo ljubazni prema zaposlenima. U Kabinetu načelnika Milenka Avdalovića juče je održan sastanak na kome se dugo raspravljalo o tekstu i mobingu, i odlučeno je da se sve zaustavi kako ne bi izazvali veći otpor i nezadovoljstvo, te da se pokuša doći do informacije ko iz opštine ima kontakt sa Vukanom.

Umjesto ucjena, mobinga i pritiska, juče su SNSD-ovci bili srdačni i nasmijani, pravili se nevješti kao da se prethodni ništa nije dogodilo. Veliki broj službenika i radnika opštine Nevesinje čine časni i hrabri borci prve kategorije, koji su 4 godine branili Nevesinje i Hercegovinu i izvojevali dvije Mitrovdanske ofanzive, i ne plaše se nikog osim Boga, a ne Ilije i drugih dezertera. Mnoge žene su jednako hrabre i dostojanstvene, i ne dozvoljavaju da bilo ko vrši pritisak i ucjenjuje ih, tako da je Ilija i njegove skutonoše doživile pravi fijasko, a mobing im se vratio kao bumerang.

Sve pohvale i svaka čast Nevesinjcima, jer su razbili strahovladu, pokazali integritet i karakter. Njihov primjer trebali bi da slijede i svi ostali Hercegovci, jer niko nema pravo da vrši pritisak, ucjenjuje, dijeli i popisuje ljude kao da su ovce, narušava slobodu i privatnost, a posebno na to nemaju pravo lopovi, kriminalci i dezerteri.