Неуспјешно умивање Понтија Пилата Петровића

Требињски Понтије Пилат Петровић покушао је јутрос да опере прљаве руке од нечасних послова гостијући на својој Херцег телевизији, али се само дубље закопао и потонуо у живи блато, показао да сам их нокаутирао и погодио директно у срце. Иако се трудио да остави утисак опуштене особе, током разговора са партијском другарицом Тањом Томић Шкеро са листе СНСД-а, осјети се да је нервозан и уплашен јер се његов накарадни систем све више урушава.

За пола сата трабуњања, по обичају, није рекао ништа сувисло и паметно, али занимљиво да Понтије Пилат Петровић ниједном није поменуо нити се оградио од нечасних радњи Неђељка Томашевића, иако је он био повод за гостовање, као и осталих активиста и привредника СНСД-а који купују гласове за Мила и ДПС. Сама чињеница да је након нокаута и жестоке серије удараца коју сам му задао, као покисао отишао на Херцег телевизију говори више од хиљаду ријечи. Иако немам милости, некад ми их чак буде и жао када видим како се велики силници и зулумћари народа немоћно повијају, толико слаби и уплашени  да чак не смију ни име да ми помену већ индиректно говоре о мени као неком ко брани Цркву а писао је раније патријарху и владикама.

Ипак Понтије Пилат Петровић успио је да надмаши све, па чак и себе, у дрскости, безобразлуку и  лицемјерству. Тако је јутрос, са лажним чуђењем и презиром, говорио о томе како је Мило Ђукановић покорио своје грађане, како их уцјењује и контролише, тјера на силу да гласају за власт! (Ономо)Он, који је копирао и унаприједио Милов систем, покорио Требиње, све уцјењује и покушава да држи у шаци, дао је себи за право да говори о Милу, поробљавању и унутрашњој окупацији!

О море, о темпора! Искрено се надам да су Херцеговци спознали са ким имају посла, и да ће  казнити бешчашче и лицемјерство какво до сада није виђено на овим просторима.

 

Небојша Вукановић