Neuspješno umivanje Pontija Pilata Petrovića

Trebinjski Pontije Pilat Petrović pokušao je jutros da opere prljave ruke od nečasnih poslova gostijući na svojoj Herceg televiziji, ali se samo dublje zakopao i potonuo u živi blato, pokazao da sam ih nokautirao i pogodio direktno u srce. Iako se trudio da ostavi utisak opuštene osobe, tokom razgovora sa partijskom drugaricom Tanjom Tomić Škero sa liste SNSD-a, osjeti se da je nervozan i uplašen jer se njegov nakaradni sistem sve više urušava.

Za pola sata trabunjanja, po običaju, nije rekao ništa suvislo i pametno, ali zanimljivo da Pontije Pilat Petrović nijednom nije pomenuo niti se ogradio od nečasnih radnji Neđeljka Tomaševića, iako je on bio povod za gostovanje, kao i ostalih aktivista i privrednika SNSD-a koji kupuju glasove za Mila i DPS. Sama činjenica da je nakon nokauta i žestoke serije udaraca koju sam mu zadao, kao pokisao otišao na Herceg televiziju govori više od hiljadu riječi. Iako nemam milosti, nekad mi ih čak bude i žao kada vidim kako se veliki silnici i zulumćari naroda nemoćno povijaju, toliko slabi i uplašeni  da čak ne smiju ni ime da mi pomenu već indirektno govore o meni kao nekom ko brani Crkvu a pisao je ranije patrijarhu i vladikama.

Ipak Pontije Pilat Petrović uspio je da nadmaši sve, pa čak i sebe, u drskosti, bezobrazluku i  licemjerstvu. Tako je jutros, sa lažnim čuđenjem i prezirom, govorio o tome kako je Milo Đukanović pokorio svoje građane, kako ih ucjenjuje i kontroliše, tjera na silu da glasaju za vlast! (Onomo)On, koji je kopirao i unaprijedio Milov sistem, pokorio Trebinje, sve ucjenjuje i pokušava da drži u šaci, dao je sebi za pravo da govori o Milu, porobljavanju i unutrašnjoj okupaciji!

O more, o tempora! Iskreno se nadam da su Hercegovci spoznali sa kim imaju posla, i da će  kazniti beščašče i licemjerstvo kakvo do sada nije viđeno na ovim prostorima.

 

Nebojša Vukanović