(Не)Срећко Шојић Миловић и чистке на Терми

Срђан Миловић и СНСД доживјели су нови пораз у Гацку, а уништитељ Терме прегажен је у унутарпартијском сукобу са Луком и Илијом, и на протеклим изборима није обновио посланички мандат. Као кривце је означио нижерангиране службенике и сараднике па је  одлучио да им се освети стаљинистичког методама, чисткама и смјенама. Како вријеме одмиче, Миловић све више личи на (Не)Срећка Шојића, а параноја након пораза и губитка позиција додатно је погоршала ситуацију, па тачност дијагноза о тешким душевним поремећајима и јаким терапијама, које је његов вјештак доставио Суду, постају све очигледније.

Иако су Миловић, и његова марионета генерални директор Шешлија, најодговорнији за лоше резултате, велике губитке и дуговања гатачке Термоелектране, (Не)Срећко Шојић Миловић је као кривца за свој неуспјех, али и лоше пословне резултате, означио шефа чистачица, ватрогасаца и нижерангиране службенике, разне Ћирке, који су се први нашли на удару. Тако је смијенио шефа чистачица г-дина Шмита Шуковића, и именовао новог руководиоца Хигијеничарске службе, те промијенио руководиоца Ватрогасне јединице у Руднику Милошевића. У чисткама је слетио и директор Термоелектране Говедарица а именован је нови вршилац дужности Пушара, а умјесто шефа складишта Супића постављен је Милановић. Умјесто директора одржавања техничких послова метузалема Јанковића дошао је Поповић, а Лојовић је замијенио Копривицу на позицији руководиоца заштите на раду. Лојовић је син директора банке и синовац Душка Лојовић, главног добављача хране у РиТЕ Гацко. У нападима бијеса и лудила, гатачки (не)Срећко Шојић Миловић смијенио је и неке угледне официре Гатачке бригаде Војске Републике Српске.

Параноични Миловић све више личи на Стаљина копирајући његов метод владања и чистке покушава да се додвори и имитира свог шефа Додика, који такође показује моћ скидајући неподобне кадрове ДНС-а и понижавајући јавно Старца Марка од стотину љета. Сјекући главе подређенима, Миловић сада покушава да спаси своју главу и испроси неку позицију и функцију у наредне четири године. Иза њега су увијек остајали само прах и пепео, и све чистке и смјене ће бити узалудне јер Илија и Лука сигурно неће пропустити прилику да га почисте и доведу своје кадрове из Требиња и Невесиња на кључне позиције на Термоелектрани.

На крају се још једном морам од срца најискреније захвалити Гачанима на подршци, гласовима и топлом дочеку, јер је скоро 700 гласова у Гацку било кључно да на крају освојим највише гласова на листи, и трудићу се максимално да оправдам њихово повјерење и очекивања у наредне четири године.

 

Небојша Вукановић