(Ne)Srećko Šojić Milović i čistke na Termi

Srđan Milović i SNSD doživjeli su novi poraz u Gacku, a uništitelj Terme pregažen je u unutarpartijskom sukobu sa Lukom i Ilijom, i na proteklim izborima nije obnovio poslanički mandat. Kao krivce je označio nižerangirane službenike i saradnike pa je  odlučio da im se osveti staljinističkog metodama, čistkama i smjenama. Kako vrijeme odmiče, Milović sve više liči na (Ne)Srećka Šojića, a paranoja nakon poraza i gubitka pozicija dodatno je pogoršala situaciju, pa tačnost dijagnoza o teškim duševnim poremećajima i jakim terapijama, koje je njegov vještak dostavio Sudu, postaju sve očiglednije.

Iako su Milović, i njegova marioneta generalni direktor Šešlija, najodgovorniji za loše rezultate, velike gubitke i dugovanja gatačke Termoelektrane, (Ne)Srećko Šojić Milović je kao krivca za svoj neuspjeh, ali i loše poslovne rezultate, označio šefa čistačica, vatrogasaca i nižerangirane službenike, razne Ćirke, koji su se prvi našli na udaru. Tako je smijenio šefa čistačica g-dina Šmita Šukovića, i imenovao novog rukovodioca Higijeničarske službe, te promijenio rukovodioca Vatrogasne jedinice u Rudniku Miloševića. U čistkama je sletio i direktor Termoelektrane Govedarica a imenovan je novi vršilac dužnosti Pušara, a umjesto šefa skladišta Supića postavljen je Milanović. Umjesto direktora održavanja tehničkih poslova metuzalema Jankovića došao je Popović, a Lojović je zamijenio Koprivicu na poziciji rukovodioca zaštite na radu. Lojović je sin direktora banke i sinovac Duška Lojović, glavnog dobavljača hrane u RiTE Gacko. U napadima bijesa i ludila, gatački (ne)Srećko Šojić Milović smijenio je i neke ugledne oficire Gatačke brigade Vojske Republike Srpske.

Paranoični Milović sve više liči na Staljina kopirajući njegov metod vladanja i čistke pokušava da se dodvori i imitira svog šefa Dodika, koji takođe pokazuje moć skidajući nepodobne kadrove DNS-a i ponižavajući javno Starca Marka od stotinu ljeta. Sjekući glave podređenima, Milović sada pokušava da spasi svoju glavu i isprosi neku poziciju i funkciju u naredne četiri godine. Iza njega su uvijek ostajali samo prah i pepeo, i sve čistke i smjene će biti uzaludne jer Ilija i Luka sigurno neće propustiti priliku da ga počiste i dovedu svoje kadrove iz Trebinja i Nevesinja na ključne pozicije na Termoelektrani.

Na kraju se još jednom moram od srca najiskrenije zahvaliti Gačanima na podršci, glasovima i toplom dočeku, jer je skoro 700 glasova u Gacku bilo ključno da na kraju osvojim najviše glasova na listi, i trudiću se maksimalno da opravdam njihovo povjerenje i očekivanja u naredne četiri godine.

 

Nebojša Vukanović