Нешковић нови предсједник ГО СНСД Бијељина?

Да је Недељно Ћорић само прелазно и привремено рјешење за предсједника Градског одбора СНСД-а у Бијељини говоре и најаве скорије промјене руководства. Наиме Милорад Додик већ дуже времена наговара  Драгана Нешковића, власника компаније „Нешковић“ да буде нови предсједник СНСД-а у Бијељини. Ипак један од највећих и најбогатијих тајкуна Српске бјежи од тога као ђаво од крста, ни по коју цијену не жели да предузме СНСД у Бијељини и компромитује се.

Нешковић је свјестан да би имао пуно негативних последица по свој уносан бизнис ако би отворено ушао у политику, и зато упорно одбија Додикову понуду, па чак избјегава састанке и телефонске разговоре. СНСД у Бијељини дуже времена потресају сукоби фракција, које Додик покушава да помири давањем функција, па је Војина Митровића именовао за министра у Савјету министара БиХ, а Недељка Ћорића за предсједника СНСД-а и извршног директора у Електро-Семберији.

Номиновање најбогатијих Бијељинаца Драгана Нешковића и кадрирање Војина Митровића за министра, Ђорће Којића и Слободана „Слобопрома“ Ћурчића у Брчко дустрикту,  те кумаре  Миле Радишић, Слободан Станковић и осталих тајкуни блиских Додику и СНСД-у показују шта је узрок подјеле друштва на мали број екстремно богатих и армију сиромашних, зашто „газде“ и тајкуни кулуче и крше права радника, а заробљене институције то нијемо посматрају и не функционишу.

 

Небојша Вукановић