Nešković novi predsjednik GO SNSD Bijeljina?

Da je Nedeljno Ćorić samo prelazno i privremeno rješenje za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini govore i najave skorije promjene rukovodstva. Naime Milorad Dodik već duže vremena nagovara  Dragana Neškovića, vlasnika kompanije „Nešković“ da bude novi predsjednik SNSD-a u Bijeljini. Ipak jedan od najvećih i najbogatijih tajkuna Srpske bježi od toga kao đavo od krsta, ni po koju cijenu ne želi da preduzme SNSD u Bijeljini i kompromituje se.

Nešković je svjestan da bi imao puno negativnih posledica po svoj unosan biznis ako bi otvoreno ušao u politiku, i zato uporno odbija Dodikovu ponudu, pa čak izbjegava sastanke i telefonske razgovore. SNSD u Bijeljini duže vremena potresaju sukobi frakcija, koje Dodik pokušava da pomiri davanjem funkcija, pa je Vojina Mitrovića imenovao za ministra u Savjetu ministara BiH, a Nedeljka Ćorića za predsjednika SNSD-a i izvršnog direktora u Elektro-Semberiji.

Nominovanje najbogatijih Bijeljinaca Dragana Neškovića i kadriranje Vojina Mitrovića za ministra, Đorće Kojića i Slobodana „Sloboproma“ Ćurčića u Brčko dustriktu,  te kumare  Mile Radišić, Slobodan Stanković i ostalih tajkuni bliskih Dodiku i SNSD-u pokazuju šta je uzrok podjele društva na mali broj ekstremno bogatih i armiju siromašnih, zašto „gazde“ i tajkuni kuluče i krše prava radnika, a zarobljene institucije to nijemo posmatraju i ne funkcionišu.

 

Nebojša Vukanović