Нешићеве странпутице на стазама револуције

Некада је довољно објавити само неку фотографију, и свака ријеч после је сувишна. Камен на путу, дрво и гране које упозоравају возаче да се на нешићевом и додиковом друму налази кратер који може откинути точак, а не само исјећи гуму, је показатељ у каквом је стању путна мрежа Српске. Акцизе су повећане, Путеви Српске поред њих узимају и нове кредите, а саобраћајнице на истоку Српске су биле сигурније и у бољем стању за вријеме Краљевине Југославије!

Скоро 20 година старац Марко од стотину љета преко Чубре, Нешића и осталих ДНС-ових кадровима, одржава путеве и саобраћајна предузећа, а резултати рада видљиви су на сваком кораку, посебну у источном, сиромашном дијелу Српске. Овај кратер маскиран гранама и каменом, налази се на путу према планини Јахорини, туристичком центру Српске, а ако су у оваквом катастрофалном стању саобраћајнице према туристичким центрима, сувишно се упитати какви су онда путеви у малим, сиромашним и заборављеним мјестима на истоку Српске, као што је Калиновик, Љубиње, Рудо, Чајниче..

Ко прође Сцилу неће проћи Харибду, али друг директор Нешић пуно не брине за стање путне мреже, и асвалт се не користи за санацију похабаних магистралних и регионалних путева већ куповину гласова. Тако механизација Путева Српске и повезаних дворских фирми мјесецима по Нешићевом списку асфалтира прилазе кућама његових присталица и активиста како би друг директор постао посланик у Парламенту БиХ.

Колико је Нешић осион и бахат показује и недавна намјештена јавна набавка чак 21 службеног луксузног возила са кожним седиштима, навигацијама, дјечијим исофикс сједиштима и свом осталом опремом.. Умјесто да обнови катастрофалну путну мрежу на истоку Српске, гдје је његова гласачка база, Нешић баца милионе на луксуз и бесмислене јавне набавке како би дошао до новаца за куповину гласова. Могу како хоће али неће докле хоћњ. Убјеђен сам да ће све бити узалуд, да ће народ казнити осионост, бахатост и криминал, и да ће разни нешићи једнога дана одговарати за своје поступке и злодјела која су починили сопственом народу!

 

Небојша Вукановић