Нешић се унервозио

Иако релативно млади, многи политичари у Републици Српској често имају деменцију, сенилност или краткотрајну амнезију. Као што су Лука Петровић и Радован Вишковић веома брзо заборавили шта су у само пар дана говорили о поскупљењу струје, тако је и директор Путева Српске Ненад Нешић заборавио шта се дешавало на журци коју је организовао, што је показатељ у каквом се стању налазио и колико је био присебан. Нешић тврди да није са другарима шутирао новац, и позива народ да вјерује њему а не својим очима!? Тим поводом огласио се кратким саопштењем на својој „фејсбук“ страници, које су пренијеле неке новине и медији, тврдећи да су критике опозиције измишљотина јер он тобоже није на спорном снимку!?

Лудилу и дрскости нема краја, а умјесто да одмах поднесе оставку, Нешић покушава да обмањује јавност срамним покушајима обмане и манипулације. Ставити образ под задњицу често није лијепо али буде корисно, али иако смо од Додикових директора и сарадника навикли на невјероватну бескрупулозност, понекад знају превазићи самог себе! Поред тога Нешић себе амнестира чињеницом да су на његовој журци били и неки „опозиционари“ попут Цицка Бјелице, као да то нешто суштински мијења у његовом бахатом и срамном понашању, разбацивању државним парама док су путеви у ужасном стању.

Радован Вишковић залаже се за хитну смјену Нешића са функције директора Путева Српске, а одлука би могла да се донесе на сједници Владе Републике Српске која је заказана за четвртак, када би се требао разматрати његов приједлог. Ипак, Вишковић се не пита ни о чему, коначну одлуку ће донијети Додик, и одлука Владе зависиће од његове воље и интереса, као и у случају смјене Петра др Ђокића, од које је Вишковић одустао јер није имао подршку своје странке и Додика.

Нешић се налази у класичном сукобу интереса, јер не може истовремено бити директор Путева и посланик у Представничком дому ПС БиХ, и само у заробљеној држави и Земљи чуда овакве ствари су могуће. Нешић има више припремљених кривичних пријава и процеса због великих злоупотреба, али све стоји у ладици јер га чувају центри моћи са којима дијели плијен. Ништа бољи од Нешића није ни његов другар и побратим из Партије Неђо Трнинић, министар саобраћаја и породичних веза, који склапа незаконите уговоре и прави огромну штету која се мјери десетинама и стотинама милиона марака. Ако има имало правне државе, он би требао да заврши у истом пакету са побратимом Нешићем!?

Занимљиво да сам готово истовремено писао и затражио Нешићеву оставку и смјену скупа са осталим опозиционим посланицима, а да се нисмо чули и договарали, што је доказ да слично размишљамо. Нажалост Нешић није једини, и свакодневно свједочимо бахатости челника и функционера владајуће странке и коалиције. Тако је Синиша Злокапа, одборник СНСД-а и шеф наплате у Електрокрајини, направио хаос на улицама возећи у алкохолисаном стању. Суграђани су га снимили како пијан вози улицама и вуче куглу, а врло извјесно да је и он амнестиран сваке одговорности, као и Нешић, јер их штити Партија која је изнад грађана, народа, државе, правосуђа и друштва!?

 

Небојша Вукановић