Нешић на миг Шефа ударио на Павића

ДНС, или оно што је остало од ове странке након што је Додик одлучио да искасапи „коалиционог“ партнера из „најдуговјечније коалиције“, налази  се пред новим расцјепом. Лидер странке, Старац Марко од 100 љета, и Предсједништво ДНС-а не одустају од приједлога да Драшка Дел Тинторетија Аћимовића именују за министра избјеглих и расељених лица у Савјету министара БиХ, док посланик и директор Ненад Нешић мимо воље „своје“ странке предлаже Млађана Божовића, иначе пунца свог рођеног брата Предрага.

 

Можда је ово добар начин да се брат брату одужи за пријаву и шутање новца, јер је под притиском јавности Предраг означен за фудбалера са снимка како би покупио ватру и спасио брата. Нешић каже да је он посланик у Представничком дому ПС БиХ и да ОН а не Павић гласа у Парламенту и бира министре, чиме је Старцу Марку бачена рукавица у лице и послата јасна порука.

Нешић се на крилима Додика и Сташе Кошарца осокилио и окомио на Павића и покушава преузети странку, а ДНС претворити у још једну филијалу СНСД-а. Ипак чини се да се Нешић преиграо, и да се налази на излазим вратима ДНС-а, а питање је кога ће са собом повући. Најближи излазним вратима ДНС-а су Бањац и Глигорић, који сигурно неће ризиковати фотељу директора Жељезница РС, у коју је тек недавно засјео.

Павић и ДНС су на мукама и питање је хоће ли и шта од његове странке остати након новог ударац „коалиционог“ партнера. Шта год да остане, и даље ће бити дио власти, јер ни Тајсон није могао издржати такве серије удараца и остати на ногама, као што Старац Марко стоички трпи ударце и понижења, без имало карактера и даље се чврсто држећи Милету за скуте, као пијавица, не напуштајући власт ни по цијену живота.  У класичном сукобу интереса, директор Путева Српске и посланик Нешић је у маказама, Додик га држи у шаци за бројне злоупотребе, и нема сумње да ће бити послушан и одан новом газди, који ће у коначници одлучити да ли ће Нешићу основати неку нову странку, или ће га прикључити ДРПОС-у или некој другој својој филијали. Но Павића не треба ни најмање жалити, како је сијао окупљајући Бањца, Бојића, Тадића и остале папке, тако сада жање.

Најкомичније у свему је што крокодилске сузе, забринут за јединство ДНС-а, лије Огњен Тадић, који је претходно растурио и напустио радикале и СДС кад је од њих све добио.  По свему судећи поново би Оги могао рећи своје лаконско „лаку ноћ“ Марко и другари из ДНС-а, пут ме зове, треба поћи…

 

Небојша Вукановић