palpal

Nešić na mig Šefa udario na Pavića

DNS, ili ono što je ostalo od ove stranke nakon što je Dodik odlučio da iskasapi „koalicionog“ partnera iz „najdugovječnije koalicije“, nalazi  se pred novim rascjepom. Lider stranke, Starac Marko od 100 ljeta, i Predsjedništvo DNS-a ne odustaju od prijedloga da Draška Del Tintoretija Aćimovića imenuju za ministra izbjeglih i raseljenih lica u Savjetu ministara BiH, dok poslanik i direktor Nenad Nešić mimo volje „svoje“ stranke predlaže Mlađana Božovića, inače punca svog rođenog brata Predraga.

 

Možda je ovo dobar način da se brat bratu oduži za prijavu i šutanje novca, jer je pod pritiskom javnosti Predrag označen za fudbalera sa snimka kako bi pokupio vatru i spasio brata. Nešić kaže da je on poslanik u Predstavničkom domu PS BiH i da ON a ne Pavić glasa u Parlamentu i bira ministre, čime je Starcu Marku bačena rukavica u lice i poslata jasna poruka.

Nešić se na krilima Dodika i Staše Košarca osokilio i okomio na Pavića i pokušava preuzeti stranku, a DNS pretvoriti u još jednu filijalu SNSD-a. Ipak čini se da se Nešić preigrao, i da se nalazi na izlazim vratima DNS-a, a pitanje je koga će sa sobom povući. Najbliži izlaznim vratima DNS-a su Banjac i Gligorić, koji sigurno neće rizikovati fotelju direktora Željeznica RS, u koju je tek nedavno zasjeo.

Pavić i DNS su na mukama i pitanje je hoće li i šta od njegove stranke ostati nakon novog udarac „koalicionog“ partnera. Šta god da ostane, i dalje će biti dio vlasti, jer ni Tajson nije mogao izdržati takve serije udaraca i ostati na nogama, kao što Starac Marko stoički trpi udarce i poniženja, bez imalo karaktera i dalje se čvrsto držeći Miletu za skute, kao pijavica, ne napuštajući vlast ni po cijenu života.  U klasičnom sukobu interesa, direktor Puteva Srpske i poslanik Nešić je u makazama, Dodik ga drži u šaci za brojne zloupotrebe, i nema sumnje da će biti poslušan i odan novom gazdi, koji će u konačnici odlučiti da li će Nešiću osnovati neku novu stranku, ili će ga priključiti DRPOS-u ili nekoj drugoj svojoj filijali. No Pavića ne treba ni najmanje žaliti, kako je sijao okupljajući Banjca, Bojića, Tadića i ostale papke, tako sada žanje.

Najkomičnije u svemu je što krokodilske suze, zabrinut za jedinstvo DNS-a, lije Ognjen Tadić, koji je prethodno rasturio i napustio radikale i SDS kad je od njih sve dobio.  Po svemu sudeći ponovo bi Ogi mogao reći svoje lakonsko „laku noć“ Marko i drugari iz DNS-a, put me zove, treba poći…

 

Nebojša Vukanović