palpal

Nervoza

Kako se približavaju izbori, čelnici SNSD-a su sve nervozniji. Posebno je nervoza izražena kod hercegovačkih čelnika SNSD-a, Ilije i Luke. Na pravdi Boga, ni krivog ni dužnog, Ilija Tamindžija je prije nekoliko dana napao predsjednika Sindikalne organizacije u opštini Nevesinje Milovana Cvijetića, misleći da mi je on dostavio informacije o mobingu nad radnicima. Ćorak, jer je Ilija napao pogrešnog čovjeka. Nikad nisam nikom otkrio svoje izvore, ali Ilija mora da zna da je u trenutcima nervnog rastrojstva grubo pogriješio, i da je napao pogrešnog čovjeka, koga uopšte i ne poznajem.

Otkud pravo Iliji Tamindžiji da poziva i maltretira ljude, i to samo zbog sumnji da imaju neki kontakt sa mnom? Nisu valjda Nevesinjci dva puta birali Tamindžiju za narodnog poslanika, i poslali ga u Banjaluku da bi ih maltretirao,  prijetio, zastrašivao, ucjenjivao i pljačkao, već da bi im pomogao da riješe osnovne životne probleme. Ilija je nedavno podnio tužbu za duševnu bol protiv mene, skupa sa šurom Lukom, kumom Mikom i ostalim funkcionerima SNSD-a, i prvo sam pomislio da izmišlja duševne boli i patnje kako bi od mene montiranim optužnicama uzeo novac. Učestali mobing, pozivi i prijetnje ljudima, bez bilo kakvog razloga i povoda, pokazuju prve znakove nervnog rastrojstva, što mu neće donijeti korist na izborima, jer pokazuje svoj pravo lice, ali možda bude imalo efekta na sudije i sudske vještake koji ga posmatraju.

Gotovo istovremeno nervozno je reagovao i Luka Petrović, Ilijin šura sa kojim čini udarni tandem. Tokom partijske tribine sa Lažanskim, gen-sek Petrović pitao je svoju sinekuru za savjet kako da riješe problem sa pojedincima u gradu Trebinju koji „pišu svašta“, podižu tenzijei i narušavaju lijepu sliku koju dvorski portali i mediji svakodnevno šalju u svijet. Nervoza je i u policiji, pa je nedavno na sastanku sa većom grupom policajaca PS Trebinje, načelnik Sektora policije Siniša Laketa upozorio policajce da budu oprezni i da se mene čuvaju! Nikada nisam napadao već štitio obične policajce, pa ne znam zbog čega ih načelnik upozorava, ili se boji za položaj sebe i svog rođaka Žarka Lakete, načelnika Policijske uprave, kako se ne bi saznalo za dešavanja u policiji. Sastanak je organizovan kako bi načelnici kritikovali i kinjili policajce koji na društvenim mrežama podržavaju rad grupe „Pravda za Davida“ i traže da policija radi profesionalno i utvrde imena ubica. Ti policajci su izloženi progonu i mobingu, jer Siniša Laketa smatra da pisanjem komentara na društvenim mrežama zabijaju nož u leđa ministru Lukaču, i po kazni se premještaju da rade u druga mjesta.      

U Policiji su možda nervozni jer se boje otkrivanja istine i umješanosti moćnika u razne afere. Između ostalog javnost bi trebala da sazna zbog čega i na koga su nedavno pucali policijski inspektori na putu Gacko – Nevesinje, o čemu ću uskoro pisati, i samo srećom u pucnjavi niko nije stradao? U Policiji su nervozni jer sam objavio imena političara klijenata umjetnika Papovića, i umjesto da se hapse i kazne korumpirani političari koji su godinama pljačkali državu, u policiji se istražuje ko mi je dostavio kopiju Zapisnika!?

Puno je nervoze u redovima vlasti, a jedini uzrok je strah da se ne otkriju brojna zlodjela koja su počinjena u proteklom periodu!? Ma koliko se trudili i iz straha povlačili sulude poteze, sve je uzalud jer istina uvijek nađe put da ispliva na površinu.

 

Nebojša Vukanović