palpal

Nepoželjni

Strah životu obraz kalja često! Prosto je nevjerovatno koliko nema slobode u porobljenom društvu, i koliko se nekakav čudan strah uvukao među narod i građane. O tome svjedoči i čudna poruka koju sam juče dobio od zvanične stranice trebinjskog hotela Central park, koja je samo jedna u nizu slika okupacije grada i Republike Srpske..

Najavljujući posjetu Jelene Trivić Trebinju i jugu Hercegovine na svom blogu, napisao sam i naavio da će u subotu oko podne Jelena sa kolegama poslanicima prošetati gradom i sjesti na piće u hotel Central park na trebinjskoj pijaci i Trgu slobode. Planirali smo rezervisati sto i sjesti nakon šetnje gradom ali smo od hotela i njegove Uprave dobili poruku da su oni „apolitični“ i da ih „kompromituje“ bilo kakvo pominjanje, te traže da ih javno ne pominjem!?

Ni u snu nisam mogao pomisliti da će nekom smetati najava i dolazak na piće, i da će umjesto srdačnog dočeka dobiti jednu ovakvu poruku!? Svakako da neću i nećemo „kompromitovati“ Central park svojim dolaskom, i ma koliko se licemjermo trudili i tvrdili da ih „pogrešno ne shvatimo“ sve je jasno. Ne zamjeram, jer znam kako su teška i opasna vremena, a ipak, kad sve ovo prođe, vjerujem da će se pojedinci možda postidjeti i pocrveniti zbog ovakvih poteza i objava. Tačno da je vlast dala gazdi milion maraka kredita od IRB-a, ali ako ništa, i ja sam na Ustavnom sudu RS oborio reket vlastima, i Centra parku, i drugim gazdama, ostavio svake godine u džepu značajnu sumu novca, pa bar zbog toga, ako ništa drugo i nemaju drugog poštovanja, nisu trebali poslati poruku da smo Jelena, Ljubo i ja nepoželjni i da ih više „ne pominjemo“ i ne „kompromitujemo“ jer je naš dolazak na piće veza sa politikom! Čudno je kako su ranije za Luku, cijelu svitu i „elitu“, rezervisali stolove za dolazak nakon partijskog skupa, i zašto tada nisu to smatrali „kompromitacijom“ i „vezivanjem“ za politiku!?

Umjesto u Central park, sješćemo kod Pikića u susjedni kafić, vjerujem da će nas srdačno dočekati, pa ako se ko ne boji neka slobodno svrati na piće. Ako ima još gazda kafića, hotela i restorana u Trebinju u kojima sam nepoželjan neka slobodno kažu i napišu, neću se ljutiti, neću dolaziti i neću objavljivati, jer ni o ovom ne bih pisao da nemam obavezu obavjestiti sugrađane da ne dolaze u Central park, jer persona non grata tamo neće biti, do daljnjeg i konačnog oslobođenja!

 

Nebojša Vukanović