Nenad Vukoje uz suze bacio kocku

Kao što sam to najavio prije nekoliko mjeseci, vlasnik Mljekare Pađeni Nenad Vukoje kandidat je SNSD-a za načelnika opštine Bileća, a njegovu kandidaturu još će podržazi i ostale „stranke“ i prikolice SNSD-a, poput socijalista, DEMOS-a, DNS-a.. Dugo su trajala previranja i sukobi frakcija unutar SNSD-a, jer se kandidaturi Vukoja žestoko protivio aktuelni načelnik Miljan Aleksić, kome je očito oslačala fotelja posle dva mandata i ne bi je lako prepustio, ali na kraju su ponovo odlučili Radovan i Ljubo.

Prevagu su uz pomoć Banjaluke i vrha partije odnijela braća Vuković, Radovan i Ljubo, koji su primorali Vukoja da prihvati kandidaturu. Ili kandidat SNSD-a ili ključ u bravu Mljekare, bio je izbor sa kojim je bio suočen prvi mljekar i robovlasnik Hercegovine, pa je na kraju Vukoje, neki kažu sa suzama u očima, popustio i prihvatio da bude novi pijun i marioneta u rukama braće Vuković. Sa sobom je na listu SNSD-a poveo i svoju nevjestu, Marijanu Vukoje,  kako bi i na taj način pokazao vjernost onima koje je do juče pljuvao i napadao da su uništili i u srednji vijek vratili ovu malu hercegovačku opštinu.

Zanimljivo da je sjednici Gradskog odbora SNSD-a, na kojoj je Vukoje predstavljen kao kandidat, prisustvovao i ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srpske Boris Pašalić, preko koga idu subvencije, podsticaji, premije i podrška Mljekari Pađeni. Otkud ministar Pašalić u Bileći da podrži Vukoja, i ima li to veze sa poslovima i kombinacijama iza kulisa?

Koliko su Nenad Vukoje i Mljekara dobili miliona maraka od Vlade i IRB-a prethodnih godina, i da li su sada došli računi na naplatu? Puno je pitanja na koja će Nenad Vukoje morati da da odgovore, ali polako, ne treba žuriti, dugo je do novembra.

Vukoje više nije privrednik već političar, i bilo bi mu pametno da što prije rukovođenje i vlasništvo nad Mljekarom  Pađeni formalno prebaci na nekog od svojih sinova, kažu da je mlađi Goran korektiniji prema radnicima, ali prije svega mora odmah da poboljšava uslove rada i prestane da kuluči radnike, obezbjedi topli obrok, normalno radno vrijeme, čizme i svu ostalu opremu, striktno poštuje zakon i zaposlene, jer ga vladajuća Partija može zaštiti od kazni korumpiranih inspektora, koji godinama tolerišu kulučenje i kršenje prava radnika, ali ne i od mene i javnosti, ugleda na tržištu i pada potražnje za proizvodima iz Pađena, jer građani sve više bojkotuju proizvode koji su produkt robovskog rada, a kampanja bojkota nije ni počela.

 

Nebojša Vukanović