Ненад Вукоје уз сузе бацио коцку

Као што сам то најавио прије неколико мјесеци, власник Мљекаре Пађени Ненад Вукоје кандидат је СНСД-а за начелника општине Билећа, а његову кандидатуру још ће подржази и остале „странке“ и приколице СНСД-а, попут социјалиста, ДЕМОС-а, ДНС-а.. Дуго су трајала превирања и сукоби фракција унутар СНСД-а, јер се кандидатури Вукоја жестоко противио актуелни начелник Миљан Алексић, коме је очито ослачала фотеља после два мандата и не би је лако препустио, али на крају су поново одлучили Радован и Љубо.

Превагу су уз помоћ Бањалуке и врха партије однијела браћа Вуковић, Радован и Љубо, који су приморали Вукоја да прихвати кандидатуру. Или кандидат СНСД-а или кључ у браву Мљекаре, био је избор са којим је био суочен први мљекар и робовласник Херцеговине, па је на крају Вукоје, неки кажу са сузама у очима, попустио и прихватио да буде нови пијун и марионета у рукама браће Вуковић. Са собом је на листу СНСД-а повео и своју невјесту, Маријану Вукоје,  како би и на тај начин показао вјерност онима које је до јуче пљувао и нападао да су уништили и у средњи вијек вратили ову малу херцеговачку општину.

Занимљиво да је сједници Градског одбора СНСД-а, на којој је Вукоје представљен као кандидат, присуствовао и министар пољопривреде у Влади Републике Српске Борис Пашалић, преко кога иду субвенције, подстицаји, премије и подршка Мљекари Пађени. Откуд министар Пашалић у Билећи да подржи Вукоја, и има ли то везе са пословима и комбинацијама иза кулиса?

Колико су Ненад Вукоје и Мљекара добили милиона марака од Владе и ИРБ-а претходних година, и да ли су сада дошли рачуни на наплату? Пуно је питања на која ће Ненад Вукоје морати да да одговоре, али полако, не треба журити, дуго је до новембра.

Вукоје више није привредник већ политичар, и било би му паметно да што прије руковођење и власништво над Мљекаром  Пађени формално пребаци на неког од својих синова, кажу да је млађи Горан коректинији према радницима, али прије свега мора одмах да побољшава услове рада и престане да кулучи раднике, обезбједи топли оброк, нормално радно вријеме, чизме и сву осталу опрему, стриктно поштује закон и запослене, јер га владајућа Партија може заштити од казни корумпираних инспектора, који годинама толеришу кулучење и кршење права радника, али не и од мене и јавности, угледа на тржишту и пада потражње за производима из Пађена, јер грађани све више бојкотују производе који су продукт робовског рада, а кампања бојкота није ни почела.

 

Небојша Вукановић