Nemoć i zloupotreba djece

Nemoć i bezidejnost, ali drskost i bezobrazluk, osnova su mlitave kampanje SNSD-a i Željke Cvijanović. To najbolje pokazuje njena posjeta Trebinju i grube zloupotrebe djece. Agencija koju su unajmili i PR menadžeri očito su joj naglasili da bi što više trebala da se slika sa djecom i mladima kako bi popravila katastrofalan rejting i ungled u narodu, pa nas RTRS, ATV i ostali dvorski mediji svakodnevno zasipaju fotografijama „srpske majke“ kako sa djecom igra košarke u Nevesinju, slika se u Sjemeću ili juče u Trebinju. Zloupotrebljavati bebe i malu djecu za političku kampanju, i pokušati doći do jeftinih političkih poena preko male djece, je veoma sramno i nedopustivo. Više je para Dodikov „Prointer“ dobio na jednom tenderu, nego što je nesretna Vlada za 10 godina obezbjedila za liječenje steriliteta. Budžetski novci nisu Željkini, već svih građana koji plaćaju porez, pa osim moralnih, nema ni drugih prava da se slika sa djecom, kao da su njena, i na najbeskrupulozniji način zloupotrebljava mlade u političke svrhe. Ako već voli da se fotografiše mogla bi jedan dan otići i pred Konzulat Slovenije u Banjaluci da čuje reakcije i vidi koliko mladih svakoga dana bježi glavom bez obzira, kao posledica njene pogubne vladavine.

Posjeta tzv „zatvorenom bazenu“ pokazuje nemoć Vlade, Željke, Luke i vladajuće oligarhije. Mnogo je poštenije kao Dodik otvoriti teglu meda kod nekog domaćina i zasladiti prste, nego obilaziti Skadre na Trebišnjici koji gutaju desetine miliona maraka. Ono što posebno iritira je u najmanju ruku bezobrazna izjava premijerke i Luke kako je tobože ispunjeno i gradi se sve što je obećano, što vrijeđa inteligenciju idiota, a ne prosječnog građanina Srpske. Gdje im je onda aerodrom Zupci, put do Ljubinja, HE Dabar i Gonji Horiznti, HE dubrovnik 2 i 4 centrale na srednjoj Drini, češka ili kineska TE Gacko 2, koncern tekstilne industrije Nikola Tesla koji je trebao uposliti 3 000 žena, najavljene fabrike paleta u Ljubinju, sintetičkog ulja u Bileći, hladnjača u Berkovićima, pruga Nikšić – Trebinje – Čapljina… Umjesto kataloga obećanog i ispunjenog koji Željka najavljuje, uskoro ću objaviti katalog velikih hercegovačkih obmana i prevara najgore Vlade i vlasti u istoriji Republike Srpske i ovih prostora.

Teško je demaskirati sve juče izgovorene laži, jer ih je bilo jako puno, ali Luka bi trebao prvo da kaže kako će famozni zatvoreni bazen koštati 13,5 miliona, ako je HET već uložio preko 12 miliona a napravljena samo betonska konstrukcija, koja je najviše petina investicije? Naime nakon nezakonitog aneksa, kojim je nedavno pored početnih 1o miliona izvođačima prebačeno još 2 miliona maraka za dodatne radove direktnom pogodbom, zbog čega će Mišeljić morati da odgovara jednog dana! Umjesto da se za milion maraka montažno savremenim ceradama tokom zime zatvori postojeći bazen, kao što sam uporno predlagao, i što bi uz Rodoljubov zatvoreni bazen u Gradu sunca bili sasvim dovoljno, HET baca milione kako bi se što više para isisalo za kampanju, a pitanje je kada će bazen, Skadar na Trebišnjici, biti završen i pušten u funkciju.                                                                      

Umjesto da pokaže šta je njena impuls Vlada kontinuiteta napravila u Trebinju i Hercegovini proteklih 12 godina, a koliko je novaca odnijela samo od HET-a i Elektroprivrede RS, premijerka je dijelila partijske knjižice ponovo pretjerujući sa brojkama. Želeći umjesto rezultata rada da pokažu rezultate represije i ucjena Luka i Željka kažu da je GO SNSD tobože bogatiji za 240 novih botova, pardon članova, iako je u sali ukupno bilo najviše 150 starih svima dobro poznatih crvenih aktivista, i možda 10-ak novih koji su dobili ili očekuju posao u realnom sektoru.

Ipak fotografija složne braće na ručku u Platanima govori više od hiljadu riječi.  Ako je budućnost Trebinja i Republike Srpske u rukama starih SKOJ-evaca i komunista pred penzijom, u crveno prefarbanih radikala te iskusnih studenata i širokobrijeških đaka koji su u partijskim kumrovačkim školama jedino dobro izučili predmete beskrupuloznosti, podaništva i prevrtljivosti, onda neka nam je Bog u pomoć, jer nas sa onomonjima jedino Bog može spasiti od kataklizme i potpune propasti.

 

Nebojša Vukanović