Неко се одмах препознао?

Ријеч је ријеч, па макар и преправљена! Недуго пошто сам објавио текст о култним плакатима ДНС-а и преЦједником као свечаним гостом, који се узгред није ни појавио, неко се осјетио прозваним, па се на свом фејсбук профилу огласио потпредсједник Скупштине града Требиња и уважени кандидат ДНС-а за посланика Бојан Шапурић. Називајући ме без разлога душманом, Шапурић је објавио фотографије на брзину преправљених плаката, гдје је преЦједник некако исправљено у предсједник, убацујући понеко  слово на култни плакат, који је слика и наличје тешких времена и пропалог друштва.

Објављујући исправљене плакате,  Шапурић је само потврдио да ниједан плакат није био написан исправно, јер да јесте објавио би њих а не преправљене плакате. Уважени потпредсједник Скупштине града се непотребно љути и назива ме душманом, умјесто да се захвали што сам га на вријеме упозорио како активисти ДНС не би понављали сличне грешке у Билећи, Гацку или Љубињу, па да им се руга начелник и бивши члан Крунић.

Лијепо је што поклоници Старца Марка од стотину љета брзо реагују и пажљиво читају, али би прије јавних објава требали ипак да се консултују унутар Партије како не би упорно понављали грешке и јавно показивали прескочене степенице у образовању и напредовању, које не би смели да имају уважени кадрови Партије на високим функцијама. У ДНС-у би бар неко требао да зна да се не каже синошњи већ синоћни, и јави другу члану да исправи објаву ако је већ тема правопис! Ипак Шапурић је млад, перспективан и има када да научи, ако се не буде и даље пуно дружио са Нешом Кружницом и сличнима.

Шапурић и Неша Кружница су заједничким билбордима прекрили Херцеговини, а можда им плакати и слични гафови помогну да освоје мандат, као што је  требињски Рон Џереми Дејан Тарана постао уважени одборник Скупштине града Требиња непосредно након што је стекао велику популарност објављујући порно филмове са малољетницом у властитој продукцији. Времена су тешка, и многе девијације постале су прихватљиве и нормалне, а гласови разума изложени прогону.

 

Небојша Вукановић