Neka bude borba neprestana

Danas počinje sa radom novi, 10-ti saziv Narodne skupštine Republike Srpske. Umjesto da bude najvažnija institucija koja štiti Ustav, narod,instirucije i državu, ona je nažalost već pdavno urušena i ponižena, pretvorena u mehanizam vlasti za legalizaciju zloupotreba, nasilja, svakodnevnih kršenja zakona koje  donose. Činjenica da je prije polaganja svečane zakletve i prve konstitutivne sjednice veća grupa poslanika promijenila stranu, stranke i prešla na drugu stranu, izdavaši narod i glasače koji su im dali povjerenje, govori da se nažalost Narodna skupština pretvorila u Klub svingera i javnu kuću. Imajući u vidu da su stranu promijenili iz interesa, funkcija a ne iz ubjeđenja, slobodno se mogu nazvati političkim prostitutkama.

Izbori nisu bili slobodni, fer i demokratski, građani nisu imali slobodu izbora, pa izabrana vlast, koja je funkcije dobila prijetnjama, ucjenama, kupovinom i pritiscima, nema potreban legitimitet.

 

Situacija jeste teška, ali opozicija treba da se ustane iz pepela, okrene list i počne novu borbu sa novim ljudima protiv nakaradnog sistema. Neka bude što biti mora, neka bude borba neprestana, i kao što je Zvezda dobila Liverpul, i opozicija bi mogla dobiti režim ukoliko se bude istinski borila bez kalkulacija i kompromisa.

 

Nebojša Vukanović