Nedostupan međ sužnjima?

Udarne pesnice režima, Tajkunska ATV i Herceg televizija, juče su se oglasile povodom predstojećih lokalnih izbora i kandidata u Trebinju, špekulišući da li će opozicija ići u više kolona, ko će biti kandidat za gradonačelnika, da li će se knez Drašković potčiniti meni ili ja njemu. Nosović je pozvao odbornika SNSD-a Šuda Simović da objektivno komentariše dešavanja u opoziciji, u skladu sa novim pravilima dvorskog novinarstva, i ništa se ne treba čuditi, na to smo odavno navikli, ali me je jedino iznenadila tvrdnja autora, tzv „novinara“ Bojana Nosovića, da niko iz opozicije nije bio dostupan i nije želio da komentariše previranja u opozicionom bloku. Kakva drskost!

Od kako je ATV došao pod okrilje prve familije, za mene su vrata ove javne kuće zatvorena, čak su me pozvali i direktno rekli da sam „persona non grata“, da ne mogu da učestvujem u emisijama i dajem izjave. Uvaženi Nosović me nije pozvao niti upitao da li bi dao izjavu za Tajkunsku ATV, pa ne znam odakle mu pravo da kaže da niko iz opozicije nije želio da komentariše dešavanja?

Ruku na srce i pošteno govoreći ne bi im ni dao izjavu, jer nisu dostojni i  u režimskim, neprijateljskim medijima samo bih gostovao uživo, ali me čudi kako svoju jednostranost i krajnju pristrasnost pravdaju na ovakav licemjeran način!?

Za 90% medija i portala u Trebinju i Hercegovini sam godinama nedostupan, od kako sam postao narodni poslanik niko me nije pozvao da dam neku izjavu, a da ne spominjem intervju, iako je bilo dosta povoda, i nevjerovatno da sam više prostora dobio u beogradskim,  dubrovačkim i podgoričkim medijima nego u rodnom gradu? Žao mi je mučenika koji moraju za skromnu platu slušati moćnike i raditi kako im se naredi, i jedan od ciljeva je da oslobodim i sužnje sa perom, da umjesto držača mikrofona budu slobodni ljudi i novinari.

Nadam se da će oni već do kraja godine osjetiti istinsku slobodu i veliki iskorak, skinuti veliko vreme sa leđa i napokon ispraviti glavu, početi da pišu otvoreno i slobodno, poštujući osnovna načela novinarske profesije.

 

Nebojša Vukanović