palpal

Neđove propusnice za Milove Hercegovce

Došao sam u posjed dokumenata i Pograničnih propusnica koje izdaje Udruženje Crnogoraca u Trebinju i Hercegovini „Vuk Mićunović“ za odabrane pojedince kako bi mogli preći granicu bez korona testova, ući u Crnu Goru i u nedelju glasati za DPS i Mila Đukanovića. Ove specijalne propusnice već nekoliko dana u Trebinju dijeli Neđeljko Tomašević, predsjednik Udruženja Crnogoraca „Vuk Mićunović, a iz više izvora mi je potvrđeno da upravo Tomašević obećava da će svi Trebinjci i Hercegovci koji odu u Crnu Goru i glasaju u nedelju 30-og avgusta za Mila i DPS dobiti adekvatnu novčanu nagradu, te će uz to biti plaćeni i svi putni troškovi!

 

Tomašević je istovremeno i istaknuti aktivista vladajućeg SNSD-a u Trebinju, njegovo Udruženje Crnogoraca u Hercegovini dobija sredstva iz gradskog budžeta, a između ostalih javnu podršku mu pruža i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji se izjašnjava kao Crnogorac. Nažalost Tomašević nije jedini, prema nekim saznanjima još neki pojedinci i privrednici u Trebinju, bliski vladajućem SNSD-u, prikupljaju glasove za Mila i DPS, miješajući se direktno u izborni proces u susjednoj državi. Oni moraju biti svjesni da će njihova imena i firme biti javno objavljeni zbog nečasnog posla čim dobijem potvrde i dokumenta, i snosiće posledice jer podržavaju crnogorsku vlast koja pokušava na silu da otme svetinje Crkvi. Najgore u svemu je licemjerstvo jer se pojedinci predstavljaju kao neki ktitori, donatori i patriote koji pomažu Crkvu, a sa druge strane rade prljave poslove.

Prema nekim procjenama, u istočnoj Hercegovini ima između 1 500 i 2 000 osoba, neki tvrde čak skoro 2 500, koji imaju crnogorsku ličnu kartu ili dobiju određena dokumenta sa kojima mogu glasati na izborima u Crnoj Gori, i da je cijeli proces strogo kontrolisan i pod nadzorom službi i režima u Crnoj Gori. Prema određenim saznanjima, Neđeljko Tomašević jedna je od osoba na području Hercegovine koja je bliska Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, i proteklih dana izdao je ispred Udruženja Crnogoraca u Hercegovini veliki broj Pograničnih propusnica, za lakši prelazak crnogorske granice i ulazak u susjednu državu. Ovakve Pogranične propusnice nisu nikakav validan dokument za prelazak granice, ali su način da pojedinci pokažu lojalnost crnogorskom režimu i imaju povlašten tretman.

Svi oni koji su spremni za šaku dolara da prodaju sebe i svoju porodicu, odu u Crnu Goru i glasaju za Mila Đukanovića i njegov DPS, moraju znati da izdaju ne samo sebe, svoj narod i porodicu, već svetinje i pretke koji su se borili za njih i slobodu. Par hiljada glasova iz Hercegovine, kao i malo veći broj kupljenih Albanaca sa Kosova i Bošnjaka iz Raške, mogu presudno uticati na krajnji izborni rezultat parlamentarni izbora u Crnoj Gori. Zato svi oni Hercegovci koji budu za vikend i u nedelju otišli da podrže Mila i DPS, odazivajući se na poziv Edija Rame i sličnih, a posebno organizatori koji iz sjenke tajno rukovode procesom, moraju biti svjesni da rade nečasan posao zbog kojeg će ih se stidjeti pokoljenja, o čemu je govorio i Milorad Daka Davidovića u razgovoru koji sam snimio i emitovao sinoć.

U pamet se Hercegovci! Ne smijete prodati vjeru za večeru, jer svi koji uzmu prljav novac, odu u Crnu Goru i glasaju za Mila moraju biti svjesni da će njihova imena  biti objavljena i poznata javnosti, jer se sve prati i evidentira, i da će bez potrebe osramotiti i ostaviti biljeg na sebi i svojoj porodici.

 

Nebojša Vukanović