Насиље банде силеџија

Режим је све више нервозан, а под притиском срља из грешке у грешку, и све се више оголила и показује његова насилна природа. Упорно малтретирање власника, радника и гостију паба „Лифе“ од стране разних инспекција које су под контролом локалне и републичке власти је један у низу доказа гушења основних грађшанских и људских слобода. Паб симболичног назива „живот“ постао је мјесто окупљања чланова групе „Правда за Давида“, који траже истину, правду и расвјетљавање убиства Давида Драгичевића. То очито смета јер Режим очито на све начине жели да разбије групу „Правда за Давида“ и спијечи окупљање грађана на Тргу Крајине, и због тога врши снажан притисак злоупотребљавајући институције.

О томе свједочи и срамно понашање инспекција које данима малтретирају власнике паба „Лифе“ и које су без разлога за свега неколико дана написале 8 000 марака прекршајних казни. Чак су у једном дану инспекције два пута дошли у контролу и малтретирали госте, конобаре и власнике, и свима је јасно да долазе по налогу врха режима.

Не треба бити посебно интелигентан и закључити да је ово јасан доказ да Режим по сваку цијену жели да заташка истину, амнестира убице, налогодавце и срамну улогу полиције и државе у овом случају. Упорно малтретирање грађана који отворено подржавају групу „Правда за Давида“ показује да се Режим претворио у банду силеџија и насилника. Режимско насиље на најбољи начин демаскира лицемјерство Милорада Додика и његових најближих сарадника, који је дошао на скуп „Правда за Давида“ испред Окружног тужилаштва у Бањалуци како би наводно подржао породицу, а истовремено малтретира и уништава оне који пружају отворену подршку Давору Драгичевићу, лансира бесмислене спинове како наводно Сорош о стране службе стоје иза окупљања грађана.

Да држава и њене институције нису заробљене, инспекције, тужиоци и надлежни органи би претресали спорне уговоре и криминал у ХЕ Бочац, Електрокрајини, Електропривреди РС, осталим јавним предузећима и установама гдје су нестале десетине милиона марака, а не би своју моћ показивали над једном женом тражећи упорно да неки гост попије пиво без рачуна.

Силеџије се понашају срамно, бахато и нељудски! Могу да раде како хоће, али неће докле хоће!

 

Небојша Вукановић