Наши мигранти

Већ мјесецима режим, његови медији,синекуре и трабанти спинују јавност и плаше народ мигрантима, иако је свега неколико хиљада невољника без дужих задржавања прошло кроз Републику Српску на путу у западну Европу. Иако невољници који бјеже од биједе и рата у развијене земље нису направили никакав већи инцидент, напали или опљачкали наше грађане, режимски медији се труде да нађу било какав проблем како би спиновали јавност, плашили грађане и скретали пажњу са кључних проблема у друштву.

Занимљиво да РТРС и АТВ ниједном нису поменули наше мигранте и исељенике, стотине младих и цијелих породица које свакодневно одлазе јер не могу више да издрже притисак, неправду, сиромаштво, уцјене, негативну селекцију, недостатак посла и било какве перспективе.. Тако је и данас, на сунцу и високим температурама, стотињак грађана Српске, углавном младих, сатима чекало визе и радне дозволе испред Конзулата Словеније у Бањалуци. Из дана у дан све је више грађана који трбухом за кругом напуштају своја огњишта и одлазе на запад како би радили и живјели као људи, а не као робови заточени у великом логору.

Од завршетка Отаџбинског рата до данас Републику Српску је напустила готово трећина становништва, преко 400 000 грађана, и то је најпогубнија последица накарадног система и владавине бескрупулозних, неодговорних, бахатих и неспособних. Српска се празни, посебно њен источни дио од Зворника до Требиња, и умјесто да се предузму мјере и заустави масовно исељавање, лажни Отац нације нас замајава бесмисленим причама о насељавању Сиријаца и Арапа у Републици Српској. Нико не може радикално промијенити демографску структуру становништва уколико власт не расели своје најбоље грађане, као што то ради последњих десетак година. Нису за Републику Српску опасност невољници који преко наше земље путују у Европску Унију, већ су опасност шизогене структуре, грамежљиви, корумпирани и недостојни који нас воде у провалију, дубоки понор и нестанак.

 

Небојша Вукановић