palpal

Naši migranti

Već mjesecima režim, njegovi mediji,sinekure i trabanti spinuju javnost i plaše narod migrantima, iako je svega nekoliko hiljada nevoljnika bez dužih zadržavanja prošlo kroz Republiku Srpsku na putu u zapadnu Evropu. Iako nevoljnici koji bježe od bijede i rata u razvijene zemlje nisu napravili nikakav veći incident, napali ili opljačkali naše građane, režimski mediji se trude da nađu bilo kakav problem kako bi spinovali javnost, plašili građane i skretali pažnju sa ključnih problema u društvu.

Zanimljivo da RTRS i ATV nijednom nisu pomenuli naše migrante i iseljenike, stotine mladih i cijelih porodica koje svakodnevno odlaze jer ne mogu više da izdrže pritisak, nepravdu, siromaštvo, ucjene, negativnu selekciju, nedostatak posla i bilo kakve perspektive.. Tako je i danas, na suncu i visokim temperaturama, stotinjak građana Srpske, uglavnom mladih, satima čekalo vize i radne dozvole ispred Konzulata Slovenije u Banjaluci. Iz dana u dan sve je više građana koji trbuhom za krugom napuštaju svoja ognjišta i odlaze na zapad kako bi radili i živjeli kao ljudi, a ne kao robovi zatočeni u velikom logoru.

Od završetka Otadžbinskog rata do danas Republiku Srpsku je napustila gotovo trećina stanovništva, preko 400 000 građana, i to je najpogubnija posledica nakaradnog sistema i vladavine beskrupuloznih, neodgovornih, bahatih i nesposobnih. Srpska se prazni, posebno njen istočni dio od Zvornika do Trebinja, i umjesto da se preduzmu mjere i zaustavi masovno iseljavanje, lažni Otac nacije nas zamajava besmislenim pričama o naseljavanju Sirijaca i Arapa u Republici Srpskoj. Niko ne može radikalno promijeniti demografsku strukturu stanovništva ukoliko vlast ne raseli svoje najbolje građane, kao što to radi poslednjih desetak godina. Nisu za Republiku Srpsku opasnost nevoljnici koji preko naše zemlje putuju u Evropsku Uniju, već su opasnost šizogene strukture, gramežljivi, korumpirani i nedostojni koji nas vode u provaliju, duboki ponor i nestanak.

 

Nebojša Vukanović