Напушта ли ДНС већину?

Хеј другови јел вам жао растанак се примакао, пјесма је коју јутрос пјевуше посланици ДНС-а. Клуб посланика ДНС-а данас је изненада затражио једносатну паузу током скупштинског заседања како би расправљали да ли ће напустити скупштинску већину. Одлука ДНС-а повезана је са дешавањима у Скупштини града Приједора. Данас се одржава сједница Скупштине града Приједора на којој је Клуб СНСД-а затражио разрјешење функције секретара Скупштине Жељка Шкундрића и Комисије за избор и именовања, а ДФ је затражио смјену начелнице Одјељења за финансије Биљане Малбашић.

Јасно је да СНСД креће у рушење ДНС-а у њиховом центру Приједору, и као одговор сада стиже пријетња да ће ДНС напустити скупштинску већину и Владу, јер сматрају да је СНСД прешао црвену линију гажења и понижења.

Сукоб на релацији Додик – Павић почео је око продаје Рудника Љубија, када је ДНС спријечио Владу да прода рудник сумњивој компанији, а ескалирала је након избора када је Додик искористио прилику да разбије и подијели ДНС преко Чубриловића и  својих људи стварајући своју филијалу ДЕМОС. У сукобу бивших савезника најдебљи крај је извукао „мангуп“ Милан Радовић, коме је Додик након смјене отео Нову банку.

Ускоро ће се знати да ли је коцка бачена, и хоће ли Павић и ДНС кренути у отворени сукоб с бившим савезницима, Додиком и СНСД-ом.

 

Небојша Вукановић