Напето у Милићима уочи сједнице Скупштине

Јаке снаге полиције и Жандармерије по улицама, посебно испред сједишта Скупштине општине Милићи, јутрос су изнанидиле и узнемириле мјештане овог малог мјеста на истоку Републике Српске. Годинама је већ нарушена безбједност због бројних инцидената, бахатог понашања и насиља локаног шерифа Рајка Дукића, господара живота и смрти у Милићима, који са својом „Индустријском полицијом“ често узима правду у своје руке. Стање је посебно напето од покушаја убистава и бруталног премлаћивања Слободана Васиљевића, који јавно упире прст и оптужује Дукића да је ангажовао своје људе да га претуку и убију.

Претходна сједница Скупштине општине Милићи је прекинута јер је одборник СДС-а Љубиша Пантић, иначе близак пријатељ и сарадник Слободана Васиљевића, на сједницу дошао обучен у мајицу са ликом Рајка Дукића, што је узнемирило предсједника Скупштине и одборнике који су позвали полицију па је сједница прекинута.

Пантић је данас ушао на сједницу без икаквих обиљежја, али јаке снаге полиције и Жандармерије обезбјеђују зграду и центар града, па је ситуација јако напета. Нападачи на Васиљевића су у притвору, чека се одлука грчких власти и пребацивање у Републику Српску Славише Урошевића, који је ухапшен ове године у Грчкој због покушаја убистава Слободана Васиљевића. Полиција није саслушала Дукића, иако га је Васиљевић јавно оптужио да је организатор напада и покушаја убистава, и да га велики новац и моћ, блискост са политичарима на власти, штити и амнестира од било какве одговорности.

 

Небојша Вукановић