Напето пред ГО СНСД, Тегелтија љут напустио сједницу

Сукоби зараћених кланова у СНСД-у достижу врхунац пред сједницу Комитета и Главног одбора Партије. Сједница Комитета заказана је у 13 часова, а Главног одбора у 14, а Додик бира новог генералног секретара и потпредсједнике Партије.

Додик је преломио да ген-сек остане Лука Петровић, што је јако разљутило Зорана Тегелтију, који није данас дошао на засједање Народне скупштине Републике Српске, и са Драганом Лукачом и Жељком Цвијановић припрема контрамјере и наступ на важном партијском скупу. Тегелтија је „доњи“ и када је у питању избор потпредсједник, јер се Додик одлучио за Игора Радојичића умјесто Тегелтије, а таква одлука разљутила је чак и Сташу Кошарца, који припада групи незадовољних.  Додик има апсолутни ауторитет и већину и Партији, прогураће своје приједлоге и кадровска рјешења, а остаје да се види шта ће дати супростављеном клану и како ће се сукоб окончати.

Набацујући међусобно лоптице, СНСД планира да смијени потпредсједника Народне скупштине РС Сенада Братића и затегне односе са СДА, како би поново реториком, тензијама и лажним национализмом скренуо пажњу са економских и животних проблема већина грађана.

 

Небојша Вукановић