palpal

Napeto pred GO SNSD, Tegeltija ljut napustio sjednicu

Sukobi zaraćenih klanova u SNSD-u dostižu vrhunac pred sjednicu Komiteta i Glavnog odbora Partije. Sjednica Komiteta zakazana je u 13 časova, a Glavnog odbora u 14, a Dodik bira novog generalnog sekretara i potpredsjednike Partije.

Dodik je prelomio da gen-sek ostane Luka Petrović, što je jako razljutilo Zorana Tegeltiju, koji nije danas došao na zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske, i sa Draganom Lukačom i Željkom Cvijanović priprema kontramjere i nastup na važnom partijskom skupu. Tegeltija je „donji“ i kada je u pitanju izbor potpredsjednik, jer se Dodik odlučio za Igora Radojičića umjesto Tegeltije, a takva odluka razljutila je čak i Stašu Košarca, koji pripada grupi nezadovoljnih.  Dodik ima apsolutni autoritet i većinu i Partiji, proguraće svoje prijedloge i kadrovska rješenja, a ostaje da se vidi šta će dati suprostavljenom klanu i kako će se sukob okončati.

Nabacujući međusobno loptice, SNSD planira da smijeni potpredsjednika Narodne skupštine RS Senada Bratića i zategne odnose sa SDA, kako bi ponovo retorikom, tenzijama i lažnim nacionalizmom skrenuo pažnju sa ekonomskih i životnih problema većina građana.

 

Nebojša Vukanović