palpal

Napad na Draška poruka svim građanima

Tokom protekle noći, nakon konferencije za novinare na kojoj je Draško Stanivuković govorio o zloupotrebama u Fondu zdravstva Republike Srpske i spornim nabavkama pelena preko dvorskih firmi, kojoj sam i ja prisustvovao, za sada nepoznata lica su polomila stakla i probušili gume na Draškovom vozilu. Policija je izvršila uviđaj, ali sudeći po dosadašnjim lošim iskustvima napadači, a prije svega nalogodavci, neće biti skoro otkriveni.

Napad na narodnog poslanika je napad na državu i narod koji ga je birao da zastupa njegove interese, i jasno je da mafijaši žele zaplašiti narod i građane i poslati jasnu poruku da nema slobode govora, i da nije bezbjedan niko ko javno ukazuje na kriminal, zloupotrebe i devijacije u društvu.

Oštro osuđujem napad na poslanika Draška Stanivukovića i tražim od policije i MUP-a Srpske da ulože sve kapacitete, tokom dana privedu napadače i otkriju ko su nalogodavci, jer ako država i njene zarobljene institucije ne mogu zaštiti i garantovati bezbjednost poslanicima i izabranim narodnim predstavnicima, ko je onda bezbjedan u ovoj državi? Ako su hapsili Draška zbog šetnje ulicom, onda bi i sada trebali biti revnosni, a ne zataškavati napad i štititi napadače, koja što je to bilo u slučaju napada n novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.  Jasno je da Mafija ovakvim potezima želi dodatno da zaplaši građane i narod, koji već dugo vremena živi u strahu, ali neće zaplašiti slobodne građane i njihove predstavnike koji se bore za normalan život građana, slobode i ljudska prava koji su dostojni 21-og vijeka.