palpal

Nakon snažnog napada sajt nebojšavukanović.info opet u funkciji

Nešto iza 12 časova počeo je snažan hakerski udar na sajt „nebojšavukanović.info“ zbog čega cijelo popodne nismo bili dostupni, ili je bio jako otežan pristup sajtu. Napad još uvijek traje, hiljade posrednika sa posebnih IP adresa iz Kine, Litvanije, Ukrajine, Rusije bombarduje server, pa je pristup sajtu povremeno usporen, ali su posledice glavnog udara otklonjene. Nažalost zbog pada servera još neki sajtovi nisu bili u funkciji, pa se izvinjavam onima koji su kolateralno imali probleme, a zahvaljujem IT stručnjacima koji su se angažovali da se posledice napada otklone.              

Slučajno ili ne, hakerski napad je uslijedio nakon teksta o braći Mastilović i firmi „Softiko“ koja izrađuje softvere i održava sajtove za Luku, gradsku upravu i javne ustanove. U svakom slučaju nikakvi napadi neće me omesti da javnosti i dalje saopštavam istinu, dokumente, zakulisane mutne radnje moćnika u Republici Srpskoj.

Krajem prošle godine desio je sličan napad koji je uništio stari sajt i dio baze podataka, a prije 3 godine takođe je mijenjana cijela platforma i server. Ipak, džaba krečite….

 

Nebojša Vukanović