Надмоћ над рањеним звјерима

Сјајан је осјећај надмоћи гледати некада моћне рањене звјери, стиснуте у клопку, како немоћно цвиле, реже, шкргућу зубима и покушавају прљавим подметањима и нападима на родбину да мени нанесу неки ударац. Умјесто да ми каже у лице , ако већ има нешто неразјашњено, напише колумну и одговори ми на свом блогу, или закаже тв дуел на свом РТРС-у како би после 10 година сталних тензија напокон укрстили копља и рашчистили односe, демаскирани Григорије Покрајварешки прави болесне конструкције, ниско, подло и прљаво напада моје сроднике.                                                                                            

Недостојни владика годинама је упорно ћутао, није оспоравао наводе ни аутентичност Тужбе коју је др Турнић против њега послао патријарху и Синоду, нити је оспоравао аутентичност тестамента написаног још 2006. године. Тек када је др Турнић преминуо, недостојни Григорије жели покојника да прогласи сенилним и изманипулисаним старцем који у старости тобоже није имао контролу над својим поступцима. Подмукло, јадно, биједно и недостојно уличног шибицара а не неког ко нажалост носи митру,  жезло и мантију, издаје и срамоти Христову исконску православну вјеру.                                                                     

Није мала ствар 3 дана узастопно бити насловна вијест из Републике Српске на порталу РТРС-а, који у свом препознатљивом маниру преноси непотписане текстове са маргиналних режимских портала. Чак је и кербер Синиша Михаиловић, главни и одговорни уредник Информативног програма РТРС-а, из Бањалуке отишао до Дубровника и прешао скоро 1000 километара како би снимио репортажу о „милионерима“ Вукановићима. У опсежној акцији ангажоване су чак и додикове странице на друштвеним мрежама „Срцем за Српску“ и „Девети јануар“, које спонзоришу тектове „о новинару Вукановићу“.                                                                              Чим режим потеже најтежу артиљерију, ангажује провјерене кадрове и измишљају болесне конструкције какве се ријетко могу видјети и у латино-америчким серијама,  то је доказ да им пуно сметам и да ме се јако боје. То је добро, јер ја и јесам истински непријатељ режима и накарадног система!

Никада нисам писао о члановима породица моћника, уколико они нису директно умијешани у злоупотребе, јер породица не треба колатерално да испашта због једне девијантне личности. Пљувати по мом стрицу, и тврдити да није прави Србин јер је преживио рат у затвору а био предсједник и оснивач СДС-а, је болесно. Да ли је човјек требао да подлегне батинама и тортурама, или да га је убила бомба бачена 1992. на његову кућу у Лападу, па да би за нечасног Григорија Покрајварешког био прави Србин?                                                                            

Још једном вас све позивам, од Кербера Михаиловића, тенисера и заводника Драшка Милиновића, Наде Велетић до Галијашевића, Григорија, Ћеранића и других перјаница режима, да само закажу мјесто и вријеме за мегдан на РТРС и ја ћу одмах доћи сам. Немојте ми отимати ствари по кући, малтретирати оца, мајку, стрица, невјесте и рођаке, већ мени изађите на мегдан…  Ако нисте плашљиве кукавице, каквим се упорно представљате својим кукавичким непотписаним текстовима и недоличним понашањем, окупите се сви и реците када да дођем у госте на РТРС, па да уживо пред камерама укрстимо аргументе и да вас све скупа понизим и побацам по студију снагом аргумената, чињеница и интелекта.                                                                                     

Уколико одбијате и овај позив и наставите да малтретирате недужне, стављате мете на чело члановима моје породице, скривате се иза непотписаних текстова, још једном ћете показати да сте обичне дјевојчице и кукавице које су храбре у маси заштићене високим функцијама, али не смију укрстити аргументе и чињенице у отвореном дијалогу.

 

Небојша Вукановић