Na Trgu sa Milanom Radovićem

Svaki odlazak u Banjaluku iskoristim da svratim na Trg i pružim podršku Davoru Dragičeviću u borbi za istinu i pravdu, koja treba da stigne ubice njegovog sina Davida. Sinoć sam veoma kasno iz Prijedora došao na Trg, razgovarao sa članovima grupe Pravda za Davida, a kasnije i sa bankarom Milanom Radovićem, kandidatom DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske. Jako cijenim to što je i Milan došao na Trg da podrži Davora, borbu za pravdu i red u državi, i što su neki predstavnici vlasti shvatili situaciju i napustili brod koji tone.

Dolazak Radovića na Trg je jasna poruka njegovim pristalicama i glasačima, a upravo zbog svojih stavova on je već duže vremena na udaru Milorada Dodika, Nedeljka Čubrilovića i njihovih medija. Sa Radovićem sam prvi put duže razgovarao, razmijenili smo mišljenja o stanju u državi, ekonomiji i na bankarskom sektoru, i vjerujem da će njegovo iskustvo pomoći obnovu Srpske nakon promjene vlasti na izborima u nedelju.

Iako neki pokušavaju da me diskredituju tvrdnjama  tvrde kako sam isključiv i radikalan, ovo je samo jedan pokazatelj da imam normalnu komunikaciju sa razumnim i korektnim predstavnicima vlasti, dok se žestokom obrušavam i kritikujem smo one koji pljačkaju narod i državu.

Sve one građane koji su zabrinuti i iščekuju da li će režim pasti  želim da umirim, jer je već sve gotovo, i nakon posjete Banjaluci nema nikakve sumnje da je Vukota Govedarica novi predsjednik Republike Srpske. Važno je samo da svi, ali baš svi građani izađu na izbore, i kako glasaju za Vukotu tako i za Mladena Ivanića, da se ubjedljivu pobjeda ostvari na svim poljima, i da od ponedeljka sve pozitivne snage i sposobne ljude iskoristimo za obnovu i izgradnju Republike Srpske, u kojoj će svi građani imati jednaka prava a država i sudovi štititi nejač i sirotinju, a ne bogate i korumpirane političare.

 

Nebojša Vukanović