Мрда на челу Електропривреде РС?

Љубомир Мрда, дугогодишењи директор Електродистрибуције Пале, могао би ускоро бити именован за вршиоца дужности генералног директора Електропривреде Републике Српске!? Додик и владајућа гарнитура нису задовољни инертношћу, страховима и неспособношћу Љиљане Чичковић, која се протеклих мјесеци није снашла најбоље у фотељи генералног директора, па би поново могло доћи до ротације, а Мрда је најозбиљнији кандидат у владајућим круговима за њену замјену.   Циљ режима је да се наредних мјесеци што више новаца извуче из система за предизборну кампању, а плашљива Чичковићка није најбоље рјешење за њихове прљаве намјере.                                                                    

Смјене и ротације требале би се догодити ускоро, а у упражњену Мрдину фотељу директора Електродистрибуције Пале требао би сјести Марко Видаковић, посланик и потпредсједник СНСД-а. Видаковић је веома разочаран и незадовољан што није постављен за носиоца Листе СНСД-а на предстојећим изборима, па је као компензацију од Додика добио понуду да буде директор Електродистрибуције Пале. Унутар СНСД-а постојала је јака струја која је жељела да Мрду замијени Миливоје Југовић, брат начелника општине Пале Бошка Југовића који тренутно обавља функцију извршног директора за техничка питања Електродистрибуције Пале, али ипак је Видаковић на крају добио повјерење врха странке како би се умирило његово незадов0љство.                                                

И док владајући ротирају директоре и своје партијске кадрове, резултат је исти, и нажалост годинама негативан. Прошле године Холдинг Електропривреде РС пословао је са чак 46 милиона марака губитка, што је црни неславни рекорд од оснивања система, а сумња се да је губитак и већи али се вјешто прикрива лажним и фингираним подацима. Упркос оптужбама за криминал и злоупотребе вриједне десетине милиона марака, нажалост нико од смијењених није процесуиран, јер заробљена паријска милиција и правосуђе не могу да раде свој посао.

 

Небојша Вукановић