palpal

Mrda na čelu Elektroprivrede RS?

Ljubomir Mrda, dugogodišenji direktor Elektrodistribucije Pale, mogao bi uskoro biti imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske!? Dodik i vladajuća garnitura nisu zadovoljni inertnošću, strahovima i nesposobnošću Ljiljane Čičković, koja se proteklih mjeseci nije snašla najbolje u fotelji generalnog direktora, pa bi ponovo moglo doći do rotacije, a Mrda je najozbiljniji kandidat u vladajućim krugovima za njenu zamjenu.   Cilj režima je da se narednih mjeseci što više novaca izvuče iz sistema za predizbornu kampanju, a plašljiva Čičkovićka nije najbolje rješenje za njihove prljave namjere.                                                                    

Smjene i rotacije trebale bi se dogoditi uskoro, a u upražnjenu Mrdinu fotelju direktora Elektrodistribucije Pale trebao bi sjesti Marko Vidaković, poslanik i potpredsjednik SNSD-a. Vidaković je veoma razočaran i nezadovoljan što nije postavljen za nosioca Liste SNSD-a na predstojećim izborima, pa je kao kompenzaciju od Dodika dobio ponudu da bude direktor Elektrodistribucije Pale. Unutar SNSD-a postojala je jaka struja koja je željela da Mrdu zamijeni Milivoje Jugović, brat načelnika opštine Pale Boška Jugovića koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za tehnička pitanja Elektrodistribucije Pale, ali ipak je Vidaković na kraju dobio povjerenje vrha stranke kako bi se umirilo njegovo nezadov0ljstvo.                                                

I dok vladajući rotiraju direktore i svoje partijske kadrove, rezultat je isti, i nažalost godinama negativan. Prošle godine Holding Elektroprivrede RS poslovao je sa čak 46 miliona maraka gubitka, što je crni neslavni rekord od osnivanja sistema, a sumnja se da je gubitak i veći ali se vješto prikriva lažnim i fingiranim podacima. Uprkos optužbama za kriminal i zloupotrebe vrijedne desetine miliona maraka, nažalost niko od smijenjenih nije procesuiran, jer zarobljena parijska milicija i pravosuđe ne mogu da rade svoj posao.

 

Nebojša Vukanović