palpal

Mobing, pritisak, ucjene i pritisak vlasti na građane

Represija i pritisak UDBE i Komunističke partije Jugoslavije na građane krajem 40-ih i početkom 50-ih godina prošlog vikeka, u vrijeme Rezolucije Inforbiroa i Golog Otoka, mogla bi pasti u zaborav u poređenju sa podmuklom represijom i pritiskom potomaka i nasljednika KPJ preimenovanog u SNSD. O funkcionisanju nakaradnog sistema i pritisku na zaposlene u javnoj upravi svjedoči radnik nevesinjskog Vodovoda Vidak Okuka, koji je nedavno dobio minimalac, posle skoro 30 godina rada u ovom javnom preduzeću. Okuka tvrdi da je već duže vremena izložen pritisku direktora Slaviše Soknića, kadra lokalnog SNSD-a i Ilije Tamindžije, a da je mobing i pritisak pojačan nakon što je nedavno prisustvovao opozicionoj tribini u Nevesinju, na kojoj su učestvovali Jelena Trivić, Ljubiša Krunić i Nebojša Vukanović, a koju je vlast pokušala da zabrani i sabotira odbijajući da iznajmi opštinski prostor.

Vidak Okuka svjedoči kako se zloupotrebljavaju javna preduzeća, kako se zapošljavaju partijski podobni kadrovi, krše prava radnika koji nisu pristalice i članovi vladajuće Partije i koalicije.

Pozvao sam juče direktora Vodovoda u Nevesinju  Slaviša Soknić, koji je obećao da će pismeno odgovoriti na pitanja i optužbe koje je na njegov račun iznio radnik Vidak Okuka, ali ipak odgovor ni sinoć ni jutros nije stigao.