Мобинг и казна над полицајцом Немањом Бабићем

Лучач, његови сарадници и начелници не обрачунавају се само са народом, већ и припадницима полиције који нису одани власти и систему. То показује и примјер полицајца Немање Бабића из Требиња, који је кажњен и пребачен да ради у Билећу јер је одбио понижавати сиротињу по налогу локалних моћника, и на друштвеним мрежама остављао поруке подршке и „лајковао“ објаве групе Правда за Давида. Због својих ставова и коментара „Ко је убио Давида Драгичевића“  објављених на друштвеним мрежама, позван је на дисциплинску одговорност и јавно критикован пред колегама  током састанка у Полицијској управи Требиње.

Бабић се замјерио моћницима када је одбио да из парка истјера сиротињу градског парка, јер је сметала и кварила амбијент локалним моћницима. Наиме бивши херцеговачки владика Григорије, Лука Петровић и извршни директор Електропривреде РС Борислав Грубач су шетали парком и сјели у кафић „Поета“, али су им „сметали“ циганка Сабахета и Перо Марић, који су сједили и одмарали се на клупи у парку. Григорије или Лука су позвали бившег начелника ПУ Требиње Жарка Лакету да пошаље полицију и отјера сиротињу, двије особе које су мирно сједиле на клупи, јер им кваре изглед реконструисаног парка!?

Лакета је позвао Бабића и наредио да из требињског парка отјера циганку Сабахету и Пешу, али када је полицајац дошао и видио да само мирно сједе одбио је да изврши наређење. Умјесто њега наређење Лакете извршили су други полицајци, а Бабић је позван на дисциплинску одговорност јер је одбио послушност, да изврши бесмислено наређење начелника Полицијске управе Требиње.

Бабић је кажњен и из Требиња пребачен да ради у Билећу, а овај мали примјер само сликовито показује у каквом је стању МУП Српске. Политичари имају снажан утицај на рад полиције, која не хапси већ штити корумпиране политичаре који уништавају државу и народ, малтретира сиротињу и кажњава неподобне у систему. Стање се не може поправити без корјените промјена система, а први корак је смјена министра Драгана Лукача.

 

Небојша Вукановић