Младић хитно оперисан након што га је полицајац отео и брутално претукао

У четвртак поподне, нешто послије 14 часова, у Билећи се догодио тежак инцидент, а након што је брутално претучан, младић Миодраг Звијер оперисан је у Општој болници у Требињу, а љекари су утврдили да су му нанесене тешке тјелесне повреде.

Родитељи претученог младића су забринути, јер је полицајац њиховом сину поломио 4 ребра, пробио плућну марамицу која је изазвало унутрашње крварење, и љекари су рекли да се могао угушити од крви да није хитно оперисан у Општој болници у Требињу. Наводно повод за отмицу и премлаћивање су поруке непримјереног садржаја које су размјењиване у вајбер групи, у којој је била и малољетна кћерка полицајца.

Позвао сам данас и полицајца Драгомира Фимића, замјеника командира Станице полиције у Билећи кога су родитељи оптужили да је отео и претукао њиховог сина, како би јавност чула и другу страну приче, али полицајац је рекао да не жели да даје изјаве и коментарише случај у јавности, и да ће о свему да се наредних дана Службеном изјавом да се огласе челни људи Полицијске станице Билећа и Полицијске управе Требиње. Жао ми је што полицајац није изнио своју страну приче, да се објективно сазна шта се догодило, али насиље је недопустиво.

Нисам судија и не желим да тврдим да је неко крив или невин, то треба да ријеше судови поштеним и објективним правосудним пресудама, али нико не смије да узима правду у своје руке. Ако је младић направио неку грешку или глупост, писао и слао поруке непримјереног садржаја, он за то треба да одговара, али нико нема право, посебно не полицајац на службеној дужности, да узима и дијели правду у својим рукама, неког отима службеним возилом, брутално премлаћује младића, пријети му, ставља пиштољ у уста и избацује из полицијског возила као пса или смеће на улицу.

Полиција мора да буде опрезна и не смију се прекорачивати службена овлаштења, јер је случај убиства Давида Драгичевића, који до данас није расвијетљен, узнемирио Републику Српску и нанио огромну штету угледу полиције и правосуђа, које не жели да открије, процесуира и казни убице.

Очито да у Српској постоји селективна правда, и да се овакав инцидент догодио дјетету неког моћника, политичара на власти или тајкуна, сигурно је да би одговорна особа и полицајац одмах био ухапшен и суспендован, а када се претуче и крше права сиротињи онда се све брзо заташка.

 

Небојша Вукановић