palpal

Milović pravosnažno izgubio spor sa Vukanovićem

Presuda Nebojša Vukanović Srđan Milović.jpg

Milović pravosnažno izgubio spor sa Vukanovićem

Okružni sud u Trebinju odbacio je kao neosnovanu Žalbu tužioca Srđana Milovića protiv tuženog Nebojše Vukanovića, pa je tako Milović pravosnažno izgubio sudski spor jer je odbačen njegov zahtjev za isplatu 11 000 maraka za nematerijalnu štetu i navodne duševne bolove. I ovaj sudski spor Nebojša Vukanović je pravosnažno dobio braneći se na sudu sam bez advokata i pravnih zastupnika.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Trebinju, kojim je predsjedavala sudija Vesna Ivković, odbacilo je Žalbu narodnog poslanika i izvršnog direktora gatačkog Rudnika lignta Srđana Milovića i njegovog pravnog zastupnika Mileta Boškovića, advokata iz Banjaluke, sa obrazloženjem da se u Žalbi ne navodi u čemu se prvostepeni sud pogrešno utvrdio činjenično stanje i čime je počinjena povreda materijalnog prava.

Vukanović je optužio Milovića da je po dolasku na funkciju direktora sa vlasnikom firme Termograding Žarkom Dragičevićem i generalnim direktorom RiTE Gacko organizovao kriminalnu grupu koja upravlja Rudnikom i termolektranom Gacko na klasičnim mafijaškim principima, te da je ova grupa sa svojim rođacima, kumovima i prijateljima umrežena kao „Koza nostra“ na Siciliji.

Neuropsihijatar iz Laktaša Slobodan Stanković vještačio je Milovića i utvrdio da je nakon Vukanovićevih tekstova i istupa u medijima pretrpio tešku duševnu bol veoma jakog inteziteta, te da Milović zbog toga koristi veoma jaku terapiju za smirenje i svakodnevno pije 4 različite vrste tableta.
Pravosnažna pobjeda u sudskom sporu samo je prvo poluvrijeme, a konačna pobjeda će biti kada Milović i ostali rukovodioci RiTE Gacko i članovi njegove grupe pred istim sudom budu pravosnažno osuđeni za sklapanje brojnih nezakonitih ugovora i kriminal velikih razmjera kojim su nanijeli ogromnu štetu RiTE Gacko.
Milović je po preuzimanju funkcije uoči opštih izbora 2014. godine bez konkursa zaposlio više od 200 članova SNSD u RiTRE Gacko, te sa Termogradingom i još nekim firmama direktnim sporazumima i zatvorenim postupcima nezakonito sklopio poslove javnih nabavki vrijedne više od 20 000 000 maraka, što mu je omogućilo da osvoji poslanički mandat, i uz Luku Petrovića i Iliju Tamindžiju bude član kluba energetskih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Nezakonite radnje Milovićeve kriminalne grupe prouzrokovale su da za samo godinu dana dugovanja i neplaćene obaveze RiTE Gacko porastu za nevjerovatnih 100 000 000 maraka što je prouzrokovalo krah u elektro-energetskom sistemu i povećanje cijene električne energije u Republici Srpskoj.

Nebojša Vukanović