Милиони, камиони, авиони и Жељкине илузије

У недостатку било каквог напретка и видљивог резултата рада, премијерка Жељка и њен ментор Милорад Додик круже хеликоптером кроз Републику Српску и причају бајке о десетинама милиона марака које је Влада Републике Српске уложила у неко мјесто, а који не могу да се виде голим оком. Цифра коју бубну креће се обично од 10 до 100 милиона марака, зависно на коју ногу устану ујутро и о којој се општини ради. Ако је опозициона цифра је ближа 10 милиона, а уколико је на власти Блајбуршка црвена коалиција имагинарне бројке расту. Жељка је уснила да је у Невесиње њена импулс влада континуитета уложила 60 милиона марака, па је свечаним отварањем два рукометна гола и једног коша изјавила да је у Невесиње тобоже уложено више од 60 милиона марака, али се инвестиције не могу видјети голим оком.

Ако је њена Влада уложила 6 а не 60 милиона, зашто није одвела камере да се тамо слика, већ је са Илијом и дјечицом играла мало кошарке, на терену у који је општина и Влада скупа уложила неколико хиљада евра, како би код наивних гледалаца створила лажни утисак како је она тобоже српска мајка и добрица која води рачуна о дјеци и младим нараштајима. Зашто Жељка није отишла са новинарима да виде Илијин и Хасанов пут преко Зовог Дола и Дивина, па да види у шта је ХЕТ бацио десетине милиона марака, и колико је пара украдено на путу који се крпи сваких неколико мјесеци. 

Довољно је само једном проћи овом дионицом пута, и схватити колико је власт корумпирана а државне институције заробљене, јер је корупција и крађа толико очигледна да нико и не покушава да оправда лоше радове и положи рачуне у шта су потрошени новци, и зашто се поред Невесињепутева и Херцеговина путебва ангажује Илијин и Лукин брат Хасан Пекушић и његова фирма ХП инвестинг? Зашто Жељка није отишла до локација на којој је још 2017. требала бити завршена Хидроелектрана Дабар, како су то она и Додик најављивали прије 4 и 6 година, уочи претходних општих и локалних избора избора?

Кад се нема шта показати, и кад је резултат власти нула, онда једино остаје да се прича о милионима, камионима, авионима, илузијама и сновима, који никако да се једног дана претворе у ставрност. Ако већина Невесињаца и Херцеговаца не види и не схвата какви их преваранти воде, и ако их поред превара са ХЕ Дабар, Николом Теслом, ТЕ Гацко 2, Горњим и Доњим хоризонтима, аеродромима, брзим пругама и цестама, Фабрикама уља и магле које су обећане а никада нису остварене поново дају подршку, онда им помоћи нема, и треба да останемо најсиромашније и најнеразвијеније слијепо цријево Европе!