Милијарде за обалу, билећке игре и лицитације

Билећа је увијек била посебна, са веома специфичним дешавањима на узбудљивој локалној политичкој сцени. Тако је данас одржана лицитација за Гиниса, пљуштале су милијарде у пропалом покушају продаје општинске земље на више локација по веома ниској почетној цијени од око једне марке. Лицитација је била намјештена групи људи блиских властима, оглас о продаји земљишта није био објављен у штампи и јавности већ само на огласној табли општине, али је група Билећана и опозиционара одлучила да помрси планове и рачуне моћника.

Цијена земљишта у околини Билеће увећана је 10 пута у односу на почетну, са 45 000 на 450 000 марака, а уз обалу Билећког језера, испод ресторана Аполон, достигла је вртоглаве цифре и невјероватне милијарде.. Власник ресторана Ристо Миленић, коме је била намјештена лицитација и продаја ово 2000 м2 земљишта уз обалу за 2 100 марака, на крају је излицитирао 20 милијарди и 100 марака, што су чланови општинске Комисије уредно евидентирали. Ако Миленић којим случајем уплати новац, могуће и новцима из „монопола“, ријешиће све финансијске проблеме не само Билеће већ и похаране Републике Српске. Билећа је, због бројних чуда и занимљивости, давно требала ући у Гинисову књигу рекорда, само треба обавјестити људе који о томе одлучују.

Театар апсурда, изругивање држави и њеним институцијама достиже врхунац, а како је данас било на чудној лицитација послушајте од актера, Билећанина Марка Звијера…