Миле Матић нови директор Алумине!

Након смјене Милорада Мотике, за новог директора Алумине данас је именован Миле Матић, члан Управног одбора. Матић је и раније обављао функцију предсједника Управног одбора Алумине и руководио предузећем, а из јавности се повукао након напада и покушаја убиства у Зворнику 30.1.2018. Још увијек непознате особе претукле су Матића и нанијеле му тешке тјелесне повреде, али полиција још није открила починиоце.

Сага и борба за превласт се наставља, а Матићу подршку нису пружили Горан Маричић и Милимир Говедарица, који су блиски тајкуну Каји и министру финансија Зорану Тегелтији.  Незванично Матић је именован за првог човјека Алумине по налогу Милорада Додика. Умјесто да држава као највећи повјерилац оконча стечај и постане већински власник, Влада настоји да домаћим тајкунима преда најважнији ресурс Српске, али они не могу да се договоре, па се борба за Алумину наставља.

Занимљиво је на крају истаћи да у Влади влада једна врста омерте, завјета ћутања, када је у питању Алумина, па оновој теми не желе јавно говоре премијер Вишковић, Жељка Цвијановић, Додик, Тегелтија..

Небојша Вукановић