palpal

Mile Matić novi direktor Alumine!

Nakon smjene Milorada Motike, za novog direktora Alumine danas je imenovan Mile Matić, član Upravnog odbora. Matić je i ranije obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora Alumine i rukovodio preduzećem, a iz javnosti se povukao nakon napada i pokušaja ubistva u Zvorniku 30.1.2018. Još uvijek nepoznate osobe pretukle su Matića i nanijele mu teške tjelesne povrede, ali policija još nije otkrila počinioce.

Saga i borba za prevlast se nastavlja, a Matiću podršku nisu pružili Goran Maričić i Milimir Govedarica, koji su bliski tajkunu Kaji i ministru finansija Zoranu Tegeltiji.  Nezvanično Matić je imenovan za prvog čovjeka Alumine po nalogu Milorada Dodika. Umjesto da država kao najveći povjerilac okonča stečaj i postane većinski vlasnik, Vlada nastoji da domaćim tajkunima preda najvažniji resurs Srpske, ali oni ne mogu da se dogovore, pa se borba za Aluminu nastavlja.

Zanimljivo je na kraju istaći da u Vladi vlada jedna vrsta omerte, zavjeta ćutanja, kada je u pitanju Alumina, pa onovoj temi ne žele javno govore premijer Višković, Željka Cvijanović, Dodik, Tegeltija..

Nebojša Vukanović