Милан Ковач предводник новог таласа Лукиних папака у Електропривреди

И док се са једне стране врши снажан притисак на запослене у електро-енергетском сектору да узму отпремнине и напусте радна мјеста, пријаве се на евиденцију Завода за запошљавање Ррпублике Српске јер због партијског запошљавања има огроман вишак запосених, са друге стране наставља се утрпавање прелетача, папака и политичких конвертита у Холдинг Електропривреде РС. Тако је након рођака и побратима Душана Ковача, бившег одборника СДС-а у Скупштини града Требиња који је продао мандат Луки и СНСД-у у замјену за радно мјесто у ХЕТ-у, и Милан Ковач кренуо је утабаним рођовим стопама, и као кадар Уједињене Српске недавно је запослен у Електропривреду Републике Српске.

И Милан је некада био одборник СДС-а и напустио је ову странку 2016. године, након што су СДС и ПДП поражени на изборима, а дон Лука Лучиано Петровић почастио је издајника и прелетача радним мјестом у Правном сектору Електропривреде РС. Случајно или не, након пријема разјединитељ Ковач и дон Лука Лучиано одржали су заједнички састанак УС и СНСД, а запошљавање „папака“ и прелетача изазвало је велико огорчење старих чланова СНСД-а јер их је Лука маргинализовао и понизио.

Након преласка из СДС-а у стевандићеве разјединитеље, Милан Ковач прво је добио посао у Министарству правде Републике Српске, постављен је на чело Центра за бесплатну правну помоћ у Требињу, али пошто нема положен правосудном испит и довољно квалификација за ово радно мјесто Лука га је почастио фотељом у Електропривреди РС. Ковач је раније био радикал, па у Покрету за Требиње, СДС-у а питање је само када ће за бољом пашом прећи у неку нову странку.

Ковач није једини, а недавно је посао у систему добио и Дражен Миладиновић, који је именован за в.д. директора ХЕ Бистрица, а у Електропривреду Републике Српске требало би ускоро да уђу и блиски сродници Миљана Вуковића, одборника и функционера Покрета за Требиње, као награда за подршку ове покојне странке СНСД-у и Мирку Ћурићу на новембарским изборима.

Иако је пљачка и партијско запошљавање довело Електропривреду Републике Српске до руба пропасти, не преостаје злоупотреба овог јавног предузећа у партијске сврхе. Незадовољство је велико, чак и у самој Електроривреди РС, и искрено се надам да ће Требињци у новембру жестоко казнити осионе и бахате који су цијело друштво довели до ивице пропасти.

 

Небојша Вукановић