palpal

Milan Kovač predvodnik novog talasa Lukinih papaka u Elektroprivredi

I dok se sa jedne strane vrši snažan pritisak na zaposlene u elektro-energetskom sektoru da uzmu otpremnine i napuste radna mjesta, prijave se na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Rrpublike Srpske jer zbog partijskog zapošljavanja ima ogroman višak zaposenih, sa druge strane nastavlja se utrpavanje preletača, papaka i političkih konvertita u Holding Elektroprivrede RS. Tako je nakon rođaka i pobratima Dušana Kovača, bivšeg odbornika SDS-a u Skupštini grada Trebinja koji je prodao mandat Luki i SNSD-u u zamjenu za radno mjesto u HET-u, i Milan Kovač krenuo je utabanim rođovim stopama, i kao kadar Ujedinjene Srpske nedavno je zaposlen u Elektroprivredu Republike Srpske.

I Milan je nekada bio odbornik SDS-a i napustio je ovu stranku 2016. godine, nakon što su SDS i PDP poraženi na izborima, a don Luka Lučiano Petrović počastio je izdajnika i preletača radnim mjestom u Pravnom sektoru Elektroprivrede RS. Slučajno ili ne, nakon prijema razjedinitelj Kovač i don Luka Lučiano održali su zajednički sastanak US i SNSD, a zapošljavanje „papaka“ i preletača izazvalo je veliko ogorčenje starih članova SNSD-a jer ih je Luka marginalizovao i ponizio.

Nakon prelaska iz SDS-a u stevandićeve razjedinitelje, Milan Kovač prvo je dobio posao u Ministarstvu pravde Republike Srpske, postavljen je na čelo Centra za besplatnu pravnu pomoć u Trebinju, ali pošto nema položen pravosudnom ispit i dovoljno kvalifikacija za ovo radno mjesto Luka ga je počastio foteljom u Elektroprivredi RS. Kovač je ranije bio radikal, pa u Pokretu za Trebinje, SDS-u a pitanje je samo kada će za boljom pašom preći u neku novu stranku.

Kovač nije jedini, a nedavno je posao u sistemu dobio i Dražen Miladinović, koji je imenovan za v.d. direktora HE Bistrica, a u Elektroprivredu Republike Srpske trebalo bi uskoro da uđu i bliski srodnici Miljana Vukovića, odbornika i funkcionera Pokreta za Trebinje, kao nagrada za podršku ove pokojne stranke SNSD-u i Mirku Ćuriću na novembarskim izborima.

Iako je pljačka i partijsko zapošljavanje dovelo Elektroprivredu Republike Srpske do ruba propasti, ne preostaje zloupotreba ovog javnog preduzeća u partijske svrhe. Nezadovoljstvo je veliko, čak i u samoj Elektrorivredi RS, i iskreno se nadam da će Trebinjci u novembru žestoko kazniti osione i bahate koji su cijelo društvo doveli do ivice propasti.

 

Nebojša Vukanović